EPK i dalje bez trojezičnih tabli dobrodošlice

Table su trebale biti postavljene na hrvatskom, talijanskom i engleskom na frekventnim pristupnim točkama Rijeci

Rijeka – U sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020 u gradu na nekoliko lokacija trebale su biti postavljane trojezični natpisi dobrodošlice. Table su trebale biti postavljene na hrvatskom, talijanskom i engleskom. Međutim to se još nije dogodilo.

Riječki gradski vijećnik tražio je od gradonačelnika Vojka Obersnela pojašnjenje što je s tim tablama, kad bi one mogle biti postavljene i jesu li poznate lokacije. U Obersnelovom odgovoru Švorniću stoji da se u ovom trenutku ne može pouzdano odgovoriti na to pitanje.

– Projektom Europske prijestolnice kulture planirano je, a u kontekstu promocije Rijeke – Europske prijestolnice kulture, na frekventnim pristupnim točkama Rijeci postaviti oznake na kojima će i titula i ime grada biti napisano na tri jezika: hrvatskom, talijanskom i engleskom. Ploče će biti postavljene na nekoliko lokacija, a procedura njihovog odabira, kao i ishodovanja te izrade za to potrebne dokumentacije je u tijeku. Konačan odabir lokacija ovisit će o suglasnostima vlasnika pojedinih planiranih lokacija te rješavanju imovinsko – pravnih pitanja koja su dijelom usporila realizaciju ovoga projekta. Uz to, aktivnosti na pripremi postavljanja ploča privremeno su prekinuti zbog situacije izazvane korona virusom, a nastavit će se do kraja svibnja. S obzirom na sve navedene činjenice, a budući da su okolnosti izazvane korona virusom tek ušle fazu popuštanja mjera te da je finalno dogovaranje lokacija u tijeku, u ovom trenutku ne može se precizno reći kada će se oznake postaviti. Svakako je intencija Grada Rijeke da se isto realizira čim to okolnosti budu dozvoljavale, poručio je Obersnel.