Erste banka vrijednom donacijom podržala sportske klubove Riječkog sportskog saveza

Donacijom vrijednom 300.000 kuna Erste banka nastavlja ulaganje u sportske klubove i promicanje sporta na području grada Rijeke

Rijeka – U Salonu Grada Rijeke održano je potpisivanje ugovora između Erste banke, Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza. Donirana sredstva Erste banke namijenjena su daljnjoj potpori i razvoju Vaterpolo kluba Primorje EB, Košarkaškog kluba Kvarner, Boćarskog kluba Vargon i Ženskog rukometnog kluba Zamet kao i za rad Riječkog sportskog saveza.

Ugovor o donaciji potpisali su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck i predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Marko Filipović je istaknuo dugogodišnju uspješnu suradnju s Erste bankom. „Ulaganje u sport doprinosi boljitku cjelokupne društvene zajednice, a odabrani klubovi kojima je ova donacija namijenjena već dugi niz godina ostvaruju zapažene sportske rezultate“, rekao je Filipović i zahvalio predsjedniku uprave Erste banke na uspješnoj suradnji na cijelom nizu manifestacija i projekata od kojih najveću korist na kraju imaju građani Rijeke. Filipović je podsjetio i kako će Rijeka 2022. godine ponijeti titulu Europskog grada sporta, ali i kako se planira povećano ulaganje u sport. „U proračunu za iduću godinu planiramo povećati ulaganje u sport, posebice u aktivnosti treninga i natjecanja sportaša i to za više od 1,2 milijuna kuna. Predvidjeli smo i sredstva za obnovu travnjaka na nogometnom igralištu Robert Komen, a u narednim godinama uslijedit će zamjena dotrajalih travnjaka i na drugim igralištima. Također bih istaknuo i kako je u projekcijama proračuna za 2023. i 2024. godinu također predviđeno povećanje sredstava na ovim navedenim stavkama“, zaključio je gradonačelnik Filipović.

Zadovoljstvo uspješnom suradnjom s Gradom Rijeka istaknuo je i predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck. „Grad Rijeka izuzetno nam je bitan partner u našem poslovanju, budući da se i sjedište naše banke u Hrvatskoj nalazi u Rijeci. Ova donacija i ulaganje u riječke sportske klubove naš je način da ulažemo u razvoj zajednice“, rekao je Schoefboeck i dodao kako osim u sport na lokalnoj razini kontinuirano ulažu i u kulturu i brojne druge manifestacije i programe.

Grad Rijeka putem Riječkog sportskog saveza financira treninge i natjecanja sportaša, praćenje vrhunskih i perspektivnih sportaša, sportske aktivnosti djece, mladeži, studenata i rekreativaca kao i treninge i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha. Predsjednica RSS-a Dorotea Pešić Bukovac zahvalila je Erste banci na donaciji i prepoznavanju važnosti sporta koji doprinosi zdravom načinu života i objasnila razloge zbog kojih će se sredstva rasporediti baš na ova četiri kluba. „Riječ je o klubovima koji najveći fokus stavljaju upravo na rad s djecom. Osim samog bavljenja sportom, djeca u sportskim klubovima uče i o sportskim vrijednostima i fair playu i na taj način se odgajaju zdravi mladi ljudi“, istaknula je Pešić Bukovac.

Okupljenima se u ime predstavnika četiri izabrana sportska kluba obratio i Samir Barač, predstavnik Vaterpolo kluba Primorje EB koji je zahvalio Erste banci za podršci. „U sportu je najvažniji kontinuitet, a ova sredstva će nam pomoći kako bismo još kvalitetnije mogli ulagati u naše sportaše, kako u seniore tako i u naše najmlađe koji su naša budućnost“, rekao je Barač i zahvalio Gradu Rijeci i Riječkom sportskom savezu na potpori u radu.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke Sandra Krpan, Anton Lucijanović i Borislav Centner u ime Erste banke, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić kao i predstavnici Vaterpolo kluba Primorje EB, Košarkaškog kluba Kvarner, Boćarskog kluba Vargon i Ženskog rukometnog kluba Zamet.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }