Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Eurowings najavljuje dodatno smanjivanje broja letova prema Hrvatskoj - Rijeka ostaje povezana s Düsseldorfom

U listopadu će kompanija prometovati samo prema Zagrebu, Splitu i Rijeci

Rijeka - Eurowings je objavio svoj red letenja za listopad. Kako javlja Croatian Aviation kompanija će i dalje prometovati prema odredištima u Hrvatskoj, no veliki broj linija koji je bio u prometu u rujnu više neće biti dostupan. Kompanija će nastaviti prometovati prema tri hrvatske zračne luke.

Eurowings je u rujnu imao čak 76 tjednih rotacija prema Hrvatskoj, prometujući prema 6 hrvatskih zračnih luka: Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. U listopadu će kompanija prometovati samo prema Zagrebu, Splitu i Rijeci.

Jedna aktivna linija prema Rijeci

Kompanija će u listopadu nastaviti prometovati i prema Rijeci. Eurowings će zadržati promet na liniji Rijeka - Dusseldorf, jednom tjedno, svake subote. Posljednji let na ovoj liniji najavljen je za 24. listopad. Druga ovogodišnja linija, Rijeka - Hamburg, ukinuta je s početkom rujna.

Linije prema Splitu

Eurowings će u listopadu imati 5 linija prema Zračnoj luci Split, tek jednu manje u odnosu na rujan. Ukida se linija Split - Hanover dok sljedeće ostaju u prometu:

linija Split - Dusseldorf 3 puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote (jedan let tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split - Hamburg 2 puta tjedno, svakog utorka i nedjelje (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split - Koln 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (četiri leta tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split - Stuttgart 2 puta tjedno, svakog četvrtka i subote (dva leta tjedno manje u odnosu na rujan),

linija Split - Berlin 2 puta tjedno, utorkom i subotom, kao i u rujnu.

Ukidaju se linije prema Puli, Zadru i Dubrovniku

Eurowings je u rujnu redovno prometovao na linijama prema tri spomenute zračne luke, no iste neće biti u prometu u listopadu. Ukidaju se sljedeće linije:

Pula - Dusseldorf,

Zadar - Koln,

Zadar - Stuttgart,

Dubrovnik - Dusseldorf,

Dubrovnik - Berlin,

Dubrovnik - Hamburg.

18 operacija tjedno prema Zagrebu

Eurowings će zadržati isti broj tjednih letova prema Zagrebu kao što je to bilo i u rujnu. Kompanija će redovno prometovati na dvije linije: iz Stuttgarta i Kolna.

linija Zagreb - Stuttgart prometovat će 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje, identično kao i u rujnu.

linija Zagreb - Koln prometovat će 5 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka, petka i nedjelje. Isti broj tjednih letova dostupan je i u rujnu.

Eurowings će u listopadu prometovati prema tri hrvatske zračne luke s 42 operacije tjedno na 8 linija, radi se o gotovo 50% manje tjednih letova u odnosu na rujan. Otkazivanja pojedinih polazaka i dalje ostaju moguća, a ovisit će prije svega o stanju bookinga.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.