Festival na Platku i u Brodu na Kupi ovu subotu

Zbog loše vremenske prognoze planirani programi održat će se u subotu

Rijeka –  Zbog loše vremenske prognoze, plivački program planiran za nedjelju u Brodu na Kupi održat će se također u subotu 31. srpnja, kao i onaj na Platku, no u različito vrijeme.

Podsjetimo, na Platku će u 10:30 sati započeti brojni programi. BK Grobnik tako priprema Biciklijadu koja će ponuditi dvije rute, ovisno o željama i sposobnostima sudionika. Prva je ona obiteljska lagana u dužini od 10 kilometara, dok je ona druga sportsko – rekreacijska koja će se održati na srednje zahtjevnoj stazi dužine 25 km.

U isto će se vrijeme održavati i promocija disk golfa, atraktivne sportske discipline u kojoj će se moći okušati svi zainteresirani. Promocija se organizira u suradnji sa DGK Eagle i svakako će biti atraktivna. Ukoliko ste više raspoloženi za streličarstvo, vrhunska ekipa iz SK Ajkule Rijeka priprema atraktivno vrijeme za sve znatiželjnike koji žele naučiti što više o ovom zanimljivom sportu. Uz vodstvo stručnih osoba moći ćete se okušati u preciznosti, koncentraciji i osjetiti sve čari ovog sporta.

Prijave su na licu mjesta, a i ova aktivnost započinje u 10:30. Svu potrebnu opremu osigurat će vam Ajkule, vaše je samo da uživate. Uz sve navedene aktivnosti, KŠR Gorovo priprema i zanimljive sportsko – rekreativne igre te se možete okušati u gađanju mete, kuglanju, rušenju čunjeva, hokeju, mini golfu i ostalim zanimljivim aktivnostima. Subota će na Platku tako ponuditi doista kvalitetno vrijeme za sve, a sudjelovanje u svim programima je besplatno.

S početkom u 13 sati, održat će se popularna manifestacija “Kupom uzvodno” koja se već dugi niz godina održava u organizaciji Udruge za sport, rekreaciju i turizam Kupa. I ove će se godine plivati uzvodno u Brodu na Kupi i to na lokaciji Gusti Laz (na Jazu) i to u brojnim kategorijama, pa će se plivači okušati u narednim grupama sudionika:

• plivanje uzvodno na 25 m (slobodni start) – kategorije Djeca do 10 godina, 11-12 godina, 13-15 godina, 16-18 godina, Odrasli od 19-30 godina, 31-40 godina, 41-50 godina, 50-60 godina te 61+ godina starosti
• plivanje roditelj i dijete (25m)
• plivanje s upaljenom bakljom (25m)
• plivanje maraton uzvodno (500m)

Kotizacija iznosi 100 kn za odrasle i 60 kn za djecu, a svaki sudionik koji uplati kotizaciju dobiva večeru i majicu. Prijaviti se možete na licu mjesta, a za sve informacije slobodno se možete obratiti g. Davorinu Klobučaru na broj telefona 098/ 172 97 72.

Podsjetimo, “Festival sportske rekreacije Platak 2021” se, pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom i u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, održava tijekom cijelog ljeta, na zadovoljstvo brojnih ljubitelja aktivnosti u prirodi i zdravog života.

Kontakt: Dalibor Korenić, tajnik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, 091/ 42 00 650

Photo: arhiva Festival sportske rekreacije

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }