Festival Needcompany nije ostvario očekivanu prodaju ulaznica, Obersnel kaže da je razlog korona

Festival Needcompany nije ostvario očekivanu prodaju ulaznica, Obersnel kaže da je razlog korona

Foto Rijeka2020

Za četiri programa Needcompany festivala prodano je ukupno 624 ulaznice, a neprodano je ostalo 756 ulaznica. Ukupni prihod od prodanih ulaznica za sve programe Needcompany Festivala iznosi 72 tisuće kuna.  

Rijeka – Festival Needcompany, nažalost, nije ostvario očekivanu prodaju ulaznica, prije svega u susjednim zemljama – ltaliji i Sloveniji i logično je zaključiti kako je na to uvelike utjecala pojava korona virusa koji se, poznato je, sjevernom ltalijom počeo siriti velikom brzinom bas uoči početka Needcompany festivala, poručio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u odgovoru na pitanje vijećnika Zvonimira Peranića.

Dodao je kako je iz istog razloga, u atmosferu panike, izostala očekivana prodaja u ostatku Hrvatske, prvenstveno u Zagrebu, a „za pretpostaviti je i da je dio lokalne publike odustao od posjeta Festivalu zbog prevencije zaraze“.

Prema priloženim podacima, za četiri programa Needcompany festivala prodano je ukupno 624 ulaznice, a neprodano je ostalo 756 ulaznica. Za „Koncert benda koji gleda u krivom smjeru“ prodano je 107 ulaznica, a 94 ulaznica ostalo je neprodano. Za premijernu izvedbu predstave „Sve što je dobro“ prodano je 205 ulaznica, a neprodano 296 ulaznica, dok je za repizu iste predstave prodano 145 ulaznica, a neprodano je ostalo 166 ulaznica. Za posljednju izvedbu, predstavu „Zauvijek“, prodano je 167 ulaznica, a neprodano je ostalo 200 ulaznica.

– Bez obzira na broj prodanih ulaznica, Rijeka 2020 u svojim je planovima imala podjelu ulaznica određenim skupinama i to s ciljem razvoja publike, što je jedan od glavnih ciljeva EPK projekta. Tako je dio ulaznica u startu bio određen za volontere koji očito imaju sklonost ka kulturnom programu, a bez čije bi pomoći cijeli EPK projekt bilo znatno teže realizirati, zatim za učenike i studente koji se obrazuju za neka od zanimanja umjetničkog profila odnosno zanimanja vezanih uz umjetnost te predstavnicima programskog pravca 27 susjedstava, pravca koji u svojim temeljima ima širenje i jačanje kulture. lsto tako, nekoliko ulaznica (4) osigurano je i za djelatnike Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, budući da se radi o specifičnom i jedinstvenom modernom kazalištu. lnače, MMSU je bio i suorganizator izložbe održane u sklopu Festivala. Prema uobičajenoj praksi, neplaćene ulaznice dobili su i predstavnici medija koji su izvještavali s Festivala te uzvanici, kazao je Obersnel te dodao kako ukupni prihod od prodanih ulaznica za sve programe Needcompany Festivala iznosi 72 tisuće kuna.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!