Festival sporta i rekreacije “Homo si teć / Rijeka Run” odgođen za iduću godinu

Ulične utrke i popratne manifestacije ovog Festivala u kontekstu masovnosti posjeta nije moguće organizirati na posve siguran način za natjecatelje i sudionike te je procijenjeno da je zaštita zdravlja važnija od ovogodišnje provedbe manifestacije

Rijeka – Nakon što je u ožujku 2020. godine, zbog pojave COVID 19 epidemije Festival sporta i rekreacije „Homo si teć / Rijeka Run“ odgođen za rujan, organizatori se susreću s daljnjom neizvjesnošću po pitanju stanja s virusom i poduzimanja novih mjera u organizaciji manifestacije – stoga je donesena odluka da se Festival sporta i rekreacije „Homo si teć / Rijeka Run“ odgađa za 2021. godinu.

Naime, ulične utrke i popratne manifestacije ovog Festivala u kontekstu masovnosti posjeta nije moguće organizirati na posve siguran način za natjecatelje i sudionike te je procijenjeno da je zaštita zdravlja važnija od ovogodišnje provedbe manifestacije.

Dijelu prijavljenih natjecatelja, koji su to zatražili već je nakon prve odgode manifestacije, tijekom travnja i svibnja vraćena uplaćena kotizacija za sudjelovanje u utrkama. Mogućnost povrata kotizacije otvorena je i za ostale koji u manifestaciji neće sudjelovati 2021. Ostalima, koji povrat kotizacije ne zatraže, uplaćena kotizacija će automatski biti prebačena za 2021. godinu.

Rijeka Run utrke godinama nose međunarodni karakter te okupljaju trkače koji dolaze iz zemalja diljem svijeta, a u ostatku manifestacije sudjeluje velik broj Riječanki i Riječana, djece, invalida i brojnih posjetitelja Rijeke.

Želja organizatora je da sve natjecateljske i nenatjecateljske utrke zadrže ne samo brojnost nego i pozitivan duh koji se godinama razvija među posjetiteljima i sudionicima. No, kako stanje s COVID 19 epidemijom još uvijek nije takvo da su Hrvatska i ostale europske zemlje oslobođene opasnosti, odlučeno je odgoditi utrke za 2021. tj. za razdoblje u kojem će mjere suzbijanja razvoja epidemije korona virusa biti, nadamo se, završene.

Novi termini utrka Festivala sporta i rekreacije „Homo si teć / Rijeka Run“ bit će objavljeni naknadno i na vrijeme, a oni će ovisiti o praćenju razvoja situacije s virusom i poduzimanju epidemioloških mjera zaštite

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!