Festival sportske rekreacije na Platku ovog će vikenda biti u znaku planinarenja i biciklizma

Planinarski pohod u subotu i biciklijada u nedjelju ovog će vikenda ljubiteljima aktivnosti na svježem zraku “napuniti baterije” za novi radni tjedan

Rijeka – “Festival sportske rekreacije Platak 2020” donosi još jedan atraktivan vikend za sve ljubitelje prirode i aktivnosti na svježem zraku te tako nastavlja “sportsko – rekreacijsku priču” koja traje već mjesecima i koja ovim vikendom zatvara i kolovoške aktivnosti. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a ovaj vikend namijenjen je ljubiteljima planinarenja i biciklistima.

U subotu 29. kolovoza na svoje će doći planinari jer se, u suradnji s PD Kamenjak, organizira pohod srednje teškom stazom Platak – Snježnik – Platak, u trajanju od cca 3 sata, a početak je zakazan za 11 sati. Prijave će biti na info punktu prije samog starta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode, trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programu na vlastitu odgovornost.

Nedjelja 30. kolovoza je dan kada će Platkom zavladati biciklisti jer se, u suradnji s BK Grobnik, organizira Biciklijada i to na dvije rute: obiteljskoj (lagana ruta dužine 10 km) i sportsko – rekreativnoj (srednje teška ruta dužine 25 km). Prijave će također biti na licu mjesta, a biciklisti će na svoje rute krenuti u 11 sati. Uživanje u vožnji kroz predivnu prirodu je zajamčeno.

Osim aktivnosti na Platku, još jednom podsjetimo i na tjedne aktivnosti u Opatiji. Za one koje vole uživati u morskom zraku, a biti aktivni, KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju još od srpnja, okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9,00 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije. Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ,

Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji s partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!