Festival sportske rekreacije na Platku ovog vikenda nudi streličarstvo, biciklijadu i kretanje u prirodi

U sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode (na Biciklijadi i zaštitne kacige), trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost

Rijeka – Festival sportske rekreacije Platak 2020″ ulazi u treći vikend tijekom kojeg će na red doći zaljubljenici kretanja u prirodi, streličarstva i biciklizma, a sve to spojeno sa prekrasnom prirodom Platka. Subotnji je dan, 20. lipnja, rezerviran za programe “Roditelji i djeca u pokretu” te za streličarstvo, dok je nedjeljni program 21. lipnja namijenjen ljubiteljima vožnje na dva kotača (a najmlađima i na koji kotač više). Podsjetimo, festival se održava povodom Međunarodnog olimpijskog dana, a u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

Subotnji program započinje u 11 sati kada će započeti pohod za ljubitelje kretanja u prirodi i to u suorganizaciji sa Savezom ŠSD PGŽ. Sudionici će svoj pohod odraditi na srednje teškoj stazi Platak – Radeševo – Platak u trajanju cca 135 minuta, a u isto vrijeme započinje program streličarstva koji se organizira u suradnji sa SK Ajkule Rijeka i koji će prezentirati streličarstvo kao primjenjenu aktivnost u sportskoj rekreaciji te će svi zainteresirani imati mogućnost odraditi trening streličarstva uz stručno vodstvo trenera.

Nedjelja je rezervirana za Biciklijadu koju organizator realizira u suradnji sa BK Grobnik, a koja sudionicima donosi mogućnost sudjelovanja u vožnji na dvije rute, ovisno o željama i mogućnostima. Prva je Obiteljska ruta na laganoj stazi dugoj 10 km, dok je druga Sportsko – rekreativna ruta srednje težine i u dužini od 25 km. Obje vožnje započinju u 11 sati i zasigurno će obje biti vrlo atraktivne sudionicima.

Naravno, kao i prethodna dva vikenda, u sve aktivnosti mogu se uključiti svi zainteresirani i to na licu mjesta, a organizator podsjeća da svi sudionici moraju imati adekvatnu sportsku obuću i odjeću te dovoljnu količinu vode (na Biciklijadi i zaštitne kacige), trebaju poštovati epidemiološke preporuke HZJZ te da sudjeluju u programima na vlastitu odgovornost.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije će tijekom cijelog ljeta pripremati brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja, a već je poznat program aktivnosti za cijeli mjesec. Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!