Festival sportske rekreacije ovog se vikenda nastavlja na Platku i Kantridi

Festival se ovog vikenda spušta sve do mora

Rijeka – “Festival sportske rekreacije Platak 2020”, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, već mjesecima privlači zaljubljenike u prirodu i zdrav način života na Platak, a ovog će se vikenda festival spustiti i do mora. Po prvi put!

U subotu 1. kolovoza vikend događanja započinju na Platku i to doista bogatim programom koji započinje u 11 sati. Za sve posjetitelje osigurane su atraktivni programi pa će se svi zainteresirani moći uključiti u igranje stolnog tenisa (program je u suradnji sa STK Opatija 08), kao i badmintona, crossmintona te mini tenisa (program je u suradnji s KŠR Gorovo). Posebno atraktivni bit će i sadržaji koji su prošlog vikenda premijerno predstavljeni na Platku, a izuzetno su prihvaćeni od sudionika svih generacija: disc golf, mini golf, hokej, streličarstvo, gađanje mete, kuglanje, rušenje čunjeva i bacanje kolutova. Sve navedene aktivnosti su programi KŠR Gorovo. Ne treba uopće sumnjati da će na Platku biti veselo, zabavno, a ponajviše rekreativno što je svakako i cilj festivala.

U nedjelju 2. kolovoza, kako smo već spomenuli, festival se spušta na more i to na Kantridu. Na plaži kraj stadiona po prvi put će se održati “Morski đir FSR”, a u suradnji sa SUP Spotom Rijeka i to s početkom u 10 sati, kada će započeti edukacija SUP vožnje pa će do 14 sati svi zainteresirani moći naučiti kako voziti SUP i uživati u ovoj megapopularnoj aktivnosti koja je svjetski trend. Nakon 14 sati domaćini su omogućili najam SUP-ova po promotivnim cijenama te će se u vožnji moći uživati i tijekom poslijepodneva.

Festival sportske rekreacije tako ulazi u svoj treći mjesec djelovanja i prometnuo se u rijetke programe koji se konstantno odvijaju u vrijeme pandemije koronavirusa, promičući zdrav život i poštujući sve mjere HZJZ-a.

Osim aktivnosti na Platku i na Kantridi, još jednom podsjetimo i na tjedne aktivnosti u Opatiji. Za one koje vole uživati u morskom zraku, a biti aktivni, KŠR „Gorovo“ pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, u sklopu projekta „Program promicanja sporta i olimpizma u cilju očuvanja zdravlja i zdravstvenog turizma u lokalnim sredinama“ organizira projekt nordijskog hodanja i pješačenja „Povijesnim stazama grada Opatije“ i to za sve zainteresirane, kao i za goste Amadria Park hotela u Opatiji. Nordijsko hodanje i pješačenje namijenjeno je svoj populaciji sudionika gostiju i građana Opatije, a KŠR „Gorovo“ organizira stručno vodstvo i 50 pari štapova za nordijsko hodanje. Aktivnosti se odvijaju u srpnju i kolovozu 2020., okupljanje sudionika je na trgu Royal, a termini hodanja: utorkom od 9,00 do 10,30 i petkom od 18,30 do 19,30. Sudionici se prijavljuju u hotelu ili prije samo polaska, a program obuhvaća povijesne šetnice grada Opatije. Suradnjom KŠR Gorovo, Amadria Park hotela i Hrvatskog olimpijskog odbora Opatija nudi atraktivan i aktivan sadržaj koji svakako doprinosi kvaliteti turističke ponude Opatije.

Što se tiče Festivala sportske rekreacije, on se nastavlja tijekom cijelog ljeta sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

Podsjetimo, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta priprema brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života. “Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” je prva od takvih aktivnosti koja je krenula 7. lipnja te je nastavljen brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ,

Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji s partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!