Festival sportske rekreacije Platak 2020: U subotu Kupom uzvodno, u nedjelju povratak na Platak

U subotu 8. kolovoza vikend događanja započinju na lokaciji Stari Laz (na jazu) pokraj Broda na Kupi, gdje će se održati 16. Međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, tradicionalno natjecanje u plivanju koje okuplja brojne generacije i izuzetno je popularno.

Platak – Festival sportske rekreacije Platak 2020, koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, proteklog je vikenda po prvi put spojio zeleno i plavo te su se programi održali na Platku i na Kantridi, na zadovoljstvo brojnih sudionika. Narednog se vikenda Festival vraća na zelena prostranstva, ali ne samo na Platak, već i na rijeku Kupu.

U subotu 8. kolovoza vikend događanja započinju na lokaciji Stari Laz (na jazu) pokraj Broda na Kupi, gdje će se održati 16. Međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, tradicionalno natjecanje u plivanju koje okuplja brojne generacije i izuzetno je popularno. Program započinje u 13 sati, u suorganizaciji sa Udrugom Kupa, a natjecanje će se održati u četiri kategorije – plivačko natjecanje uzvodno 25m slobodnim stilom (po dobnim skupinama u ženskoj i muškoj konurenciji); plivanje roditelj i dijete;   plivanje spretnosti na 25 m, sa bakljama te plivački maraton u dužini od 500 m uzvodno – nizvodno.

Događanje je to koje tradicionalno okuplja veliki broj sudionika te je za vjerovati da će tako biti i u subotu, a domaćini pripremaju i glazbene te ugostiteljske sadržaje. Naravno, sve će se odvijati sukladno epidemiološkim mjerama i preporukama HZJZ.

U nedjelju 9. kolovoza, Festival se vraća u svoju bazu – na Platak i to sa “Sportsko – rekreativnim programom u prirodi” koji se realizira u suradnji sa KŠR Gorovo. S početkom u 11 sati, na Platku će sve poklonike boravka i aktivnosti u prirodi čekati brojne aktivnosti pa će tu biti streličarstvo (u suradnji sa SK Ajkule Rijeka), jahanje konja (Ranč Angeli Bregi), disc golf, gađanje mete, kuglanje, rušenje čunjeva, bacanje kolutova, mini streličarstvo, hokej i izuzetno popularni mini golf, a bit će tu i Decathlon zona sa prezentacijom različitih sportova. Dakle, još jedan dan bogat sadržajima koji u kombinaciji sa ljepotama Platka i ugodnim temperaturama jednostavno zove na sudjelovanje.

Podsjetimo, Festivala sportske rekreacije je započeo svoj program početkom lipnja, nastavlja se tijekom cijelog ljeta, sve do velikog finala koje će se održati na Platku 19. rujna, a čiji se program zasad drži u tajnosti jer će biti nešto doista posebno.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!