Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Financijskim malverzacijama vrijednim dva milijuna kuna oštetila klijente i novčarsku ustanovu u kojoj je radila

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom utvrđena je nastala materijalna šteta od oko dva milijuna kuna

Rijeka - Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta, kojima je nastala materijalna šteta u iznosu oko dva milijuna kuna.

Kaznena djela je počinila kao zaposlenica novčarske ustanove na području Primorsko-goranske županije u vremenu od 2005. do lipnja 2018. godine. Sumnjiči se da je bez znanja i odobrenja klijenata, vlasnika deviznih i kunskih računa te sredstava na njima u računalnom sustavu novčarske ustanove evidentirala navodne isplate klijentima, iako takve isplate nisu obavljene. Pri tom je izradila nevjerodostojnu dokumentaciju o isplatama, a neovlašteno podignuti novac zadržala za sebe. Isto tako, sumnjiči se da u računalnom sustavu nije evidentirala primljene uplate niti položila novčana sredstva već ih je zadržala za sebe. Navedenim radnjama oštetila je devetnaestero hrvatskih državljana, kao i novčarsku ustanovu čija je bila zaposlenica.

Osumnjičena 62-godišnjakinja kazneno je prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave te predana pritvorskom nadzorniku. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.