Flego: Istra je sigurna destinacija i nije fer da ispaštamo zbog drugih!

Flego je naglasio da smo „zahvaljujući struci i građanima koji se pridržavaju mjera u samom vrhuncu turističke sezone koja je usprkos svakakvim crnim predviđanjima ispala više nego dobra“.

Pula – „Smjernice Europske komisije za pokretanje gospodarskih aktivnosti, posebice turizma, donesene su upravo da se izbjegnu ovakve situacije – jednostrana rješenja od strane pojedinih članica te kako bi se primijenila zajednička europska rješenja i koordinirani pristup, kako bi putovanja bila jednostavnija i prije svega sigurnija“, reagirao je zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego na najnoviju odluku Italije o uvođenju obaveznih testova na koronavirus za sve osobe koje u tu zemlju ulaze iz Hrvatske.

– To je još jedna diskriminatorna odluka, istaknuo je Flego dodavši da je „u svim EU dokumentima i raspravama od samog početka naglasak bio na zadovoljavanju potrebe građana EU-a za putovanjem u sigurne destinacije“.

– U sigurne destinacije, a ne države članice! Istra je čitavo ovo vrijeme korak ispred, kao i Primorsko-goranska županija i veći dio našeg priobalja. Velika većina hrvatskih destinacija zadaću kreiranja sigurne sredine za svoje goste i građane shvatila je krajnje ozbiljno. I u tome smo i uspjeli, zato jer smo na snazi imali čvrste mjere i jasna ograničenja.

Flego je naglasio da smo „zahvaljujući struci i građanima koji se pridržavaju mjera u samom vrhuncu turističke sezone koja je usprkos svakakvim crnim predviđanjima ispala više nego dobra“.

– Ali, za spas ostatka sezone o kojoj ovisi velik broj naših poduzetnika i obitelji nužno je da svaka država članica primjenjuje jasna i koordinirana regionalna mjerila, koja bi omogućila upravo ono čemu su smjernice EK od samog početka i težile – jasnu distinkciju sigurnih destinacija s dobrom epidemiološkom situacijom od onih rizičnijih. Ponavljam, destinacija, a ne država! Istra je sigurna destinacija svo ovo vrijeme i nije fer da neopravdano ispaštamo!, zaključio je Flego.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }