Forum mladih SDP: “Molitelji ispred bolnica i antivakseri ispred dvorana namijenjenih cijepljenju protiv COVID-a – ima li razlike?“

Tom prigodom, antivakseri su odlučili održati medijsku konferenciju ispred Dvorane Zamet, naziva: “Hoće li odgovorni roditelj cijepiti svoje dijete EKSPERIMENTALNIM cjepivom?”

Rijeka – Nakon što se jučer ispred zametske dvorane tijekom trajanja cijepljenja skupina roditelja okupila kako bi ukazala na svoje nezadovoljstvo i zabrinutost oko cijepljenja djece protiv virusa COVID-19 te ukazala kako „ne postoji javna stručna rasprava o cijepljenju protiv Covida-19, a osobito djece“, o svemu se oglasio i Forum mladih SDP koji je priopćenjem naslova „Molitelji ispred bolnica i antivakseri ispred dvorana namijenjenih cijepljenju protiv COVID-a – ima li razlike?“ oštro osudio takve ispade „antivaksera“.

– U Hrvatskoj se trenutno, na dobrovoljnoj bazi, provodi cijepljenje protiv Covida-19. Počelo je i cijepljenje djece, koje se održalo ovu nedjelju u Dvorani Zamet.

Tom prigodom, antivakseri su odlučili održati medijsku konferenciju ispred Dvorane Zamet, naziva: “Hoće li odgovorni roditelj cijepiti svoje dijete EKSPERIMENTALNIM cjepivom?”

Valjda su na taj način pokušali izvršiti pritisak na, doista odgovorne roditelje, sličan onome koji pokušavaju izvršiti molitelji ispred bolnica na zabrinute i očajne žene kada odlučuju o svojim reproduktivnim pravima. Cilj je isti – zabraniti ili barem ograničiti slobodu izbora.

Jednima se brani da odlučuju o zdravlju svoje djece i implicira se da su loši roditelji jer žele zaštititi svoju djecu, dok se pak u drugom slučaju ženama otežava abortus i odluke koje se tiču njihova zdravlja i reprodukcije, stoji u uvodu FM SDP-a.

Istaknuli su kako je stav Foruma mladih SDP Rijeka da odluka o cijepljenju protiv Covida treba biti osobna i informirana odluka pojedinca, a u slučaju djece, odluka njihovih roditelja ili skrbnika, neovisna o vanjskim pritiscima. Većina članova Foruma mladih SDP Rijeka, kažu, odlučila se cijepiti, međutim, taj stav ne nameću drugima.

-Moramo naglasiti da je, nažalost, jedna od govornica na skupu, liječnica, Alma Demirović. Međutim, liječnik, specijalist patologije (što ona jest), nije stručnjak za cjepiva, niti njihov utjecaj na organizam djece ili odraslih i istupi u kojima se predstavljaju kao stručnjaci i šire neistinite informacije, poput one da je ovdje riječ o eksperimentalnom cjepivu, štete ugledu i časti liječničke profesije. Stoga nam nije jasno zašto Hrvatska liječnička komora još uvijek nije reagirala na mnoge istupe dotične liječnice, koji su u potpunosti znanstveno neutemeljeni. Sramotno je da bilo koji liječnik, kojemu to nije uska specijalnost, sudjeluje na skupu koji o cjepivu govori kao “eksperimentalnom” i koji se održava baš onda kada se cijepe djeca i to ispred dvorane u kojoj će se cijepiti, istaknuli su iz Foruma.

Zaključili su kako je cijepljenje dobrovoljno i svaka osoba slobodno može odlučivati o svojem zdravlju i zdravlju svoje djece, međutim, nitko ne smije ograničavati tuđe slobode i prava.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }