FOTO/VIDEO Atraktivnim ‘tulumom’ u Exportdrvu predstavljen program Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020

Za EPK se okupio novi riječki band aid koji čine Prlja, Leo Rumora, Boris Štok, Badurina, Sandro Bastijančić, članice nekadašnje grupe ENI, Valter Kocijančić, Mrle, Vava, Bajo i mnogi drugi sjedinjeni u Ri Val s pjesmom Moj grad.

Rijeka – Program događanja koji nas čeka iduće godine, kada Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture, odnosno najvažnije aktivnosti koje će se odvijati tijekom 2020. predstavljene su večeras u hali bivšeg Exportdrva na Delti.

Osim programskom knjigom, koja je bila središnji razlog okupljanja, program za 2020. je uzvanicima predstavljen i video animacijom u kojoj su naglašeni najvažniji i najznačajniji programski dijelovi: od svečanosti otvaranja koja se održava 1. veljače 2020. preko velikih izložbi Davida Maljkovića „S kolekcijom“, Klimta „Ljubav smrt ekstaza“, Nan Hoover „Pokretna slika je živa“, izložbe Usijano more, prve izložbe o Profesoru Baltazaru koja bi se trebala upriličiti upravo u zgradi Exportdrva te brojne druge izložbe povijesnog karaktera.

Najavljene su i gala izvedbe opernih zvijezda koje u 2020. dolaze u Rijeku – Karite Mattile i Eline Garanče, te brojni programi opernog, baletnog i dramskog karaktera, između ostalog Needcompany festival koji uključuje tri različita djela ovog europskog dramskog udruženja, potom trilogija BadCo, i brojne druge izvedbe. Posebno su naglašene urbane intervencije u javnom prostoru u kojima Rijeka dobiva privremeni bazen na Delti, dječje igralište kod broda Uragan, i mnoga druga uređenja javnog prostora, a postavlja se i 11 trajnih skulptura diljem Kvarnera. Istaknuti su i festivali koji će se u Rijeci i okolici održati 2020 te dječji program bogat kazališnim predstavama.

– Zadatak ambasadora hrvatske kulture pred Europom nije lak, ali je čast velika. Grad je otvoren svima, jer ljudi su kroz povijest u svoju luku primali jedra svih boja. Ovdje se hrabrost i solidarnost cijene kao vrline, ovdje se teško osjećati strancem jer Rijeka ima tu moć da prihvati svakoga tko u nju stigne, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Čitav program obuhvaćen je u atraktivno pripremljenoj programskoj knjizi koja je večeras premijerno predstavljena. A da to predstavljanje ne bude suhoparno izvedena je atraktivna plesna točka Pokreni se i glazbeni nastup iznenađenja koji je bio i vrhunac ovog događanja.

Naime, za EPK se okupio novi riječki band aid koji čine Prlja, Leo Rumora, Boris Štok, Badurina, Sandro Bastijančić, članice nekadašnje grupe ENI, Valter Kocijančić, Mrle, Vava, Bajo i mnogi drugi sjedinjeni u Ri Val s pjesmom Moj grad.

Atraktivnim ‘tulumom’ U Exportdrvu Predstavljen Program Europske Prijestolnice Kulture Rijeka 2020

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!