FOTO Bogat program privukao mnoge u Čavle – Prvo u šetnju, zatim na kušanje vrhunskih pekmeza

Ideja zbog koje je Turistička zajednica organizirala ovu manifestaciju jest promocija Općine Čavle kao destinacije koja nudi atraktivne šetnice s prekrasnim pogledom te kulturno-povijesnim sadržajima, a šetnja je upotpunjena voćnim okusima i mirisma 9. Pekmezijade.

Čavle – Kako spojiti aktivan boravak u prirodi sa „slatkim zadovoljstvima“ pokazala je ovog vikenda Općina Čavle koja se u subotu pokazala kao idealna destinacija za ljubitelje istraživanja otvorenih prostora, ali i finih mirisa i okusa ovog kraja.

Naime, u jutarnjim satima održana je šetnja Staza sv. Bartola koja je šetače što su prkosili lošem vremenu povela od Doma kulture Čavle prema Cerniku do župne crkve Svetog Bartola.

Ideja zbog koje je Turistička zajednica organizirala ovu manifestaciju jest promocija Općine Čavle kao destinacije koja nudi atraktivne šetnice s prekrasnim pogledom te kulturno-povijesnim sadržajima, zbog čega su šetači posjetili i „Stalni postav odjeće ruralne Grobnišćine“ kod gospođe Biserke Fućak iz Udruge Gromišćina zemja te nastavili put do Cerničkog vrha.

Na povratku u Čavle dočekala ih je okrjepa, ali i privčani okusi i mirisi. Naime, u ranim poslijepodnevnim satima održana je u Domu kulture Čavle 9. humanitarna Pekmezijada u  suradnji sa Udrugom Vidov san kao dio programa Jesen na Čavji. Uz pekmeze i kolače, u ponudi se našlo i grobničkog sira, sokova, sirupa, rukotvorine i proizvoda od lavande.

Pekmezijada U Sklopu Manifestacije Jesen Na Čavji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank