FOTO Doznali smo tko je mali junak s Viševice: Noela nisu mogli zaustaviti snijeg, minusi i zapusi

Noel se popeo sam na Viševicu, niti u jednom trenutku nije htio odustati, sretan sam i ponosan, priča tata 5-godišnjeg planinara…

VINODOLSKA OPĆINA Među dvjestotinjak planinara koji su se u sklopu Zimskog uspona na Viševicu uspeli na jedan od najviših vrhova u Gorskom kotru, zvijezda je bio petogodišnji dječak. Krenuo je sa roditeljima i starijim kolegama po minus pet stupnjeva i po snijegu, kroz prtinu i zapuhe, prepješačio pet kilometara te stigao na 1.428 metara visok vrh. Tko je mali junak, pitali su se organizatori iz crikveničkog PD Strilež, mnogi planinari, ali i svi koji su čuli za mali podvig petogodišnjaka.

Uspjeli smo otkriti tajnu. Junak s Viševice zove se Noel Balen. Ide u vrtić Zlatna ribica u Kostreni i već igra za HNK Orijent.

– Članovi smo Planinarskog društva Pljusak iz Rijeke i ovo nam je bio prvi planinarski izlet. Nikada prije niti ja niti on nismo nigdje išli, a popeli smo se na Viševicu na moj nagovor jer ja obožavam planinarenje i napokon sam se pokrenuo. Viševica nam je bilo prvo planinarenje, ali ne i zadnje. Ako bude snage i volje, plan nam je u kolovozu popeti se na Triglav, najavljuje tata Velimir.

Tata malog junaka nije krio ponos.

– Noel se popeo sam na Viševicu, uz minimalnu moju pomoć. Niti u jednom trenutku nije htio odustati, baš sam sretan i ponosan na njega i jedva čekamo sljedeću avanturu, hvalio je sina tata Velimir.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!