FOTO Festival održivosti u Parku Vladimira Nazora: Riječani naučili kako živjeti u skladu s prirodom

Osim što su uživali u specijalitetima iz prirode, posjetitelji su mogli naučiti i kako izraditi zid od bala slame te ožbukati ga žbukom od zemlje, otkriti praktične „trikove“ vrtlarenja, pripremiti tijesto za zdravi kruh od svega tri sastojka te još mnogo toga…

Rijeka – Dvodnevni Festival održivosti, namijenjen onima koji vole prirodu i teže ka jednostavnom i kvalitetnom životu, ispunio je tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana Park Vladimira Nazora zanimljivim aktivnostima.

U organizaciji Tranzicijske inicijative Rijeka posjetitelji su mogli sudjelovati u radionicama, obilasku botaničkog vrta, kulinarskom programu, predavanjima, programima za djecu, ugostiteljskoj ponudi i glazbenim nastupima.

U jutarnjim satima na radionici „Samoniklo jestivo bilje našeg kraja“Stipe Krištić objasnio je kako prepoznati, ubrati a zatim i skuhati nekoliko ukusnih jela od samoniklog jestivog bilja. Jela su prisutni mogli i kušati.

Osim što su uživali u specijalitetima iz prirode, mogli su naučiti i kako izraditi zid od bala slame te ožbukati ga žbukom od zemlje, otkriti praktične „trikove“ vrtlarenja, pripremiti tijesto za zdravi kruh od svega tri sastojka te još mnogo toga…

Održan Festival Održivosti

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!