FOTO Gradskoj knjižnici Rijeka uručena nagrada “Knjižnica godine 2019.”

Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje “Knjižnica godine”” u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.

Rijeka – Gradska knjižnica Rijeka dobitnik je nacionalnog priznanja “Knjižnica godine 2019.“ Nagradu je ravnatelju Niki Cvjetkoviću na svečanosti povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja uručila predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Dijana Machala.

Čestitavši na nagradi, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je kako je ovo prvo priznanje takve vrste s nacionalne razine, ali vjeruje da nije posljednje. “Izniman trud, kreativnost, inovativnost i sve što činite na promicanju kulture čitanja i vrednovanja knjige i književnosti, jednostavno je moralo biti prepoznato i u ostatku Hrvatske. Želim vam da s jednakom energijom nastavite, da taj vaš i naš hram knjiga privuče još puno sljedbenika, jer društvo s knjigom nije izgubljeno vrijeme. Druženje je to koje oplemenjuje, nadahnjuje i širi vidike. Želim i da čim prije uselite u novi prostor u kompleksu Benčić što je za Gradsku knjižnicu Rijeka veliki, novi iskorak, kojeg sigurno dugo iščekujete”, rekla je Medarić.

Hrvatsko knjižničarsko društvo dodjeljuje priznanje “Knjižnica godine”” u svrhu poticanja kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama. Priznanje “Knjižnica godine” dodjeljuje se najboljoj knjižnici čija se izvrsnost procjenjuje prema Kriterijima za vrednovanje/procjenjivanje izvrsnosti za dodjelu priznanja “Knjižnice godine” koji se nalaze u dodatku Pravilnika o dodjeli priznanja “Knjižnica godine”.

Posljednjih godina Gradska knjižnica Rijeka jedna je od najdinamičnijih i najinovativnijih hrvatskih knjižnica. Prihvaćena je paradigma prema kojoj su knjižnice dnevni boravak zajednice i prostor njenog osnaživanja u svakom pogledu – kreativnom, poslovnom, kulturnom. Ovo je za Gradsku knjižnicu Rijeka prvo priznanje takve vrste.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!