FOTO I druga pripremna utakmica završila uspjehom – Rijeka nadjačala Celje golovima Acostyja i Vuka

Igralo se 2×60 minuta, svakih 30 minuta igrači su uzeli pauzu za osvježenje zbog velikih vrućina i bila je to prilika da većina igrača dobije solidnu minutažu na travnjaku.

Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Celje 2:1 u drugoj pripremnoj utakmici odigranoj na pomoćnom igralištu u kampu HNK Rijeka.

Igralo se 2×60 minuta, svakih 30 minuta igrači su uzeli pauzu za osvježenje zbog velikih vrućina i bila je to prilika da većina igrača dobije solidnu minutažu na travnjaku.

U 83. minuti Velkovski je donio loptu za Pavelića koji je dugim dodavanjem izbacio Vuka i Babića u situaciju dva na jedan. Vuk se sjurio u kazneni prostor, ali umjesto dodavanja, vagao je suparničkog braniča, i kada se činilo da je previše čekao, napadač Rijeke matirao je vratara Celja – 2:1.

Četiri minute kasnije, odličan pokušaj Benidičića iz slobodnog udarca, sjajnom paradom zaustavio je Prskalo.
Devedeseta minuta donijela je odličan prodor Velkovskog, i dupli pas s Bušnjom, ali branič Rijeke nije uspio lijepu akciju okončati udarcem.

U 99. minuti Lepinjica je odlično pucao s 25 metara, ali vratar Rozman lijepom paradom sačuvao je mrežu. Liber je zatim izveo korner, Ristovski je odlično pucao glavom, a lopta je prošla uz vratnicu.

Gosti su blizu izjednačenja stigli u 106. minuti, ali udarac Štrausa s 15 metara ukrotio je Prskalo. U završnici utakmice izvelo je nekoliko neugodnih udaraca iz kuta, a najbliže golu stigli su kada je Pavelić glavom izbio loptu koja je išla u mrežu.

Rijeka je povela u 11. minuti, u jeku pokušaja gostiju da organiziraju smisleniji napad. Nakon jedne oduzete lopte Halilović je odigrao za Gorgona, koji je gurnuo za Acostyja. Napadač Rijeke sjurio se prema kaznenom prostoru, slomio dvojicu braniča Celja i rutinski poentirao – 1:0.

Celje je ubrzo uzvratilo, razigrani Lotrič pokušao je s 15 metara, ali bez rezultata. Dvije minute kasnije Pišek je sjajno proigrao Lotriča, koji je izbjegao zaleđe i pokušao prebaciti Slugu, ali vratar Rijeke uspio je dovoljno dotaknuti loptu da spriječi pogodak.

U 20. minuti nova prilika za Celje, nakon što su gostujući nogometaši izborili slobodan udarac. Vizinger je potegnuo, ali lopta je išla u ruke Slugi, koji je bio siguran.

Na drugoj strani, nakon ubačaja, lopta je došla do Štefulja čiji je snažan udarac prohujao iznad grede.

Gosti su nastavili stvarati prilike, Cvek je potegnuo u 25. minuti s 25 metara, Sluga se dobro protegnuo i obranio udarac.

Rijeka je živnula nakon pauze za osvježenje nakon pola sata igre, ali pokušaji Čolaka (35′) i Capana (37′) nakon ubačaja iz kuta ukrotio je vratar Jurhar, a još jedan snažan pokušaj Halilovića glavom je blokirao branič Celja.

U 39. minuti Štefulj je, s nekoliko dobrih poteza, izmamio pljesak publike. I nakon što su propustili nekoliko prilika, gosti su izjednačili u 55. minuti.

Nakon ubačaja s lijevog boka, Sluga je krenuo po loptu, ali nije dobro procijenio let i uspio ju je samo kratko skrenuti. Lopta je došla Denija Štrausa koji je bio spreman i zatresao je praznu mrežu – 1:1.

Nakon pauze što je uslijedila nakon 60 minuta i izmjena u sastavima, Rijeka je krenula konkretnije prema golu gostiju.

U 75. minuti Babić se oslobodio za poziciju u kaznenom prostoru, ali udarac je obranio vratar Rozman.

Rijeka – Celje 2:1, Acosty I Vuk Donijeli Pobjedu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank