FOTO Kaos u prometu: Prvi dan škole obilježile nesnosne gužve u centru, tako će biti idućih godinu i pol

Radovi na Krešimirovoj, koji su trebali trajati godinu dana, odnosno do početka ljeta iduće godine, zapravo još nisu niti započeli, što znači da će ova ulica – jedna od glavnih gradskih prometnih „žila kucavica“, ostati „blokirana“ sve do kraja iduće godine.

Rijeka – Potpuni kolaps prometa doživjelo je jučer središte Rijeke, uz zakrčenje dvije glavne ulice što su vodile od zapada prema centru grada. Prva „blokada“ bila je u Liburnijskoj ulici, ispod željezničkog mosta kraj brodogradilišta 3. maj gdje je zbog radova na mostu promet sa četiri preusmjeren u dvije trake.

No, pravi „krkljanac“ nastao je prolaskom Mlake. Krešimirova ulica, raskopana prije nekoliko mjeseci, ostala je i dalje prazno gradilište, no nakon relativno „ležernih“ ljetnih mjeseci kada je gradom kolalo manje automobila, povratak u školu i na posao obilježile su kolone u kojima se čekalo i do dvadeset minuta.

Dio građana koji je zaključio da je bolje, umjesto Krešimirovom, do gradskog središta stići Vukovarskom ulicom, naišao je na stotine „srodnih duša“ koje su došle na istu ideju, stoga je i na alternativnom pravcu za prolazak nekoliko kilometara „nizbrdice“ prema Potoku trebalo i do pola sata u vršnim trenucima opterećenja prometa.

Ono što građane može najviše zabrinuti jest da je će takvo stanje ostati – trajno. Ili barem dovoljno dugo da ga se smatra trajnim. Naime, radovi na Krešimirovoj, koji su trebali trajati godinu dana, odnosno do početka ljeta iduće godine, zapravo još nisu niti započeli, što znači da će ova ulica – jedna od glavnih gradskih prometnih „žila kucavica“, ostati „blokirana“ sve do kraja iduće godine.

Tako će mandat Rijeke kao Europske prijestolnice kulture obilježiti gužve na gradskim ulicama.

Radovi Stvorili Brojne Gužve U Prometu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!