FOTO Košarkašice FSV-a nove su članice Prve ženske lige! – Pobjedom u Splitu Riječanke su ostvarile najveći uspjeh u povijesti ženskog pogona kluba

Savršeno odrađenom Ligom za prvaka u kojoj su ostvarile skor od 6:0, igračice Marina Mijaljevića su apsolutno zaslužile sljedeće sezone biti dijelom Prve ženske lige.

Split – Košarkašice FSV-a u odlučujućoj utakmici posljednjeg kola Lige za prvaka Druge ženske lige u Splitu su svladale momčad KA Žana Lelas i time se direktno plasirale u Prvu žensku ligu. Prva je četvrtina protekla u međusobnom ispitivanju snaga. U drugoj četvrtini košarkašice FSV-a su odličnom igrom u obrani i preciznim šutom ostvarile osjetniju prednost te su na poluvrijeme otišle s prednošću od 8 koševa razlike. Utakmica je riješena u trećoj četvrtini u kojoj su igračice Marina Mijaljevića slomile otpor domaće momčadi i odvojile se na sigurnih 28 koševa razlike. Posljednja četvrtina pripala je domaćinima koji su na kraju uspjeli ublažiti odlučujući poraz. Na kraju utakmice može se sa sigurnošću reći da su košarkašice FSV-a apsolutno zasluženo slavile rezultatom 35:56 (9:8, 8:17, 6:26, 12:5).

Gostujuće su košarkašice predvođene raspoloženom Laurom Bašek (19 koševa i 7 skokova) i Anjom Perko (10 koševa i 7 skokova) od početka druge četvrtine domaćinima nametnule ritam igre koje one jednostavno nisu mogle pratiti. U redovima KA Žana Lelas istaknule su se Nina Buljubašić (12 koševa i 7 skokova) i Nela Ljubić (11 koševa i 1 skok), no to ovoga puta nije bilo dosta, te su Riječanke zasluženo slavile i ulaze u najviši rang domaće ženske košarke.

Savršeno odrađenom Ligom za prvaka u kojoj su ostvarile skor od 6:0, igračice Marina Mijaljevića su apsolutno zaslužile sljedeće sezone biti dijelom Prve ženske lige. Isto tako bi ovdje trebalo izdvojiti članove stručnog stožera koji su u ovaj veliki uspjeh također ugradili dio sebe, kao i cijeli muški i ženski pogon kluba koji je odličan primjer kako skupina mladih, talentiranih i sposobnih ljudi može od nule sagraditi klub i malo po malo tome klubu dodavati njegove sastavnice koje sve počivaju na istim postulatima – trud, rad, znanje i nevjerojatna količina energije. Ovaj veliki uspjeh FSV-a ali i riječke ženske košarke na svojim su leđima iznijele igračice: Laura Bašek, Elena Bašić, Petra Bosnjak, Antonia Džido, Linda Grbčić, Ivona Kajfeš, Ivana Krajina, Lorena Krakić, Patricia Krivokuća, Lorena Leoni, Mara Maržić, Erna Miani, Lorena Mršić, Katja Periša, Dea Petrinčić, Anamari Romih, Karin Škapin, Martina Tomić, Katarina Trehub, Josipa Tuftan i Anja Perko.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!