[FOTO] Lučka kapetanija održala tradicionalnu akciju Sigurna plovidba 2021.

Akcija ‘Sigurna plovidba 2021’

Rijeka – Tradicionalna akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na moru „SIGURNA PLOVIDBA 2021“, održava se na području osam lučkih kapetanija.

Akcija ima za cilj provjeru spremnosti i učinkovitosti postupanja svih nadležnih službi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u nadzoru sigurnosti plovidbe, kako bi se osigurala preventivna zaštita svih sudionika u pomorskom prometu i smanjila pojavnost pomorskih nezgoda i nesreća za vrijeme turističke sezone kada u teritorijalnom moru i u unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske boravi veliki broj turista i plovi veliki broj domaćih i stranih plovila. U akciji se koristite sva raspoloživa plovila i djelatnici iz svih lučkih kapetanija i njihovih ispostava na moru.

Ovogodišnja akcija obuhvaća kontrolu brodica za prijevoz putnika, izletničkih brodova te brodova na višednevnim kružnim putovanjima. Provodi se i kontrola tvrtki za iznajmljivanje plovila kao i nadzor korištenja koncesijskih odobrenja vezano uz iznajmljivanje osobnih plovila te kontrola pomorskog prometa u područjima intenzivne plovidbe.

Akciju prati državni tajnik, Josip Bilaver i ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe kap. Siniša Orlić.

Lučka Kapetanija Održala Tradicionalnu Akciju Sigurna Plovidba 2021.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank