FOTO Morski prasac ugostio humanitarnu akciju udruge Svjetionik

Akcija se nastavlja narednog vikenda u Kostreni, a kako je proteklo jučerašnje druženje provjerite u priloženoj fotogaleriji…

Dajana Stjepanović

Rijeka – Osim na Zametu, veselo i humanitarno bilo je jučer i na Kantridi, a brojni građani nisu propustili pokazati svoje veliko srce te uživati u finim srdelicama i odličnoj svirci Kantridersa kako bi pomogli svojim sugrađanima.

Popularni kafić ‘Morski prasac’ ugostio je humanitarnu akciji povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu koju je realizirala udruga Svjetionik uz pomoć udruge Koga briga i ekipe iz Morskog prasca.

Iako je akcija bila zamišljena prvenstveno za prikupljanje sredstava za nabavku Play Attention uređaja za poticanje razvoja pažnje i koncentracije za osobe s teškoćama u razvoju, nakon posljednjih događaja vezanih uz odlazak Mile na liječenje, dio sredstava bit će uplaćen familiji Rončević.

– Na kraju ovog divnog dana preostalo je jedino da se zahvalim SVIMA vama na dolasku i na Vašim donacijama za nabavku Play Attention uređaja. Hvala Udruzi Koga briga i Beach Baru Morski Prasac, kao i Kantridersima, bez kojih ove akcije ne bi ni bilo. Danas se skupilo 4060 kuna. Prema dogovoru, dio prikupljenih sredstava će se uplatiti na račun za liječenje Mile Rončević. Hvala vam svima, poručila je Dajana Stjepanović, predsjednica Udruge Svjetionik.

Kako je istaknula, Dajana Stjepanović, predsjednica Udruge Svjetionik ovo je prva akcija od planirane dvije. Naime, od danas će na Korzu biti postavljen štand na kojem će se prodavati bonovi za svijeće koje će u subotu, 6. travnja, osvijetliti šetnicu u Kostreni, a sve kako bi se pružila podrška osobama s poremećajem iz autističnog spektra.

– Cijena kupona u akciji ‘Svijetlimo za autizam’ iznosit će 20 kn i na sam dan akcije kupon će se zamijeniti za svijeću, koju ćemo upaliti jednu kraj druge, kako bi osvijetlili šetnicu u Kostreni te pružili podršku osobama s poremećajem iz autističnog spektra, poručili su organizatori iz Udruge Svjetionik koji akciju realiziraju uz podršku Općine Kostrena i Turističke zajednice Kostrena.

Morski Prasac Ugostio Humanitarnu Akciju Udruge Svjetionik

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }