[FOTO] Na Korzu otvorena izložba vizualnih rješenja za ovogodišnji STIFF na temu “Tijelo”

-Od danas, 13. srpnja pa sve do 20. srpnja 2021. na vanjskim postamentima na Korzu možete razgledati izložbu prijedloga vizualnih rješenja za ovogodišnji STIFF na temu „TIJELO“

Rijeka – Na riječkome Korzu danas je otvorena izložba studentskih prijedloga vizualnih rješenja za 8. Međunarodni studentski filmski festival – STIFF, koji je ujedno i najavljen.

Izložbom su predstavljeni prijedlozi vizualnih rješenja studenata i studentica diplomskog sveučilišnog studija Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Izložbu i festival predstavili su Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke; direktorica Festivala Petra Čargonja (ispred udruge Filmaktiv), izv. prof. art. Aljoša Brajdić (ispred Akademije primijenjenih umjetnosti; mentor studentskih radova) te Jana Ažić, voditeljica Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

-Od danas, 13. srpnja pa sve do 20. srpnja 2021. na vanjskim postamentima na Korzu možete razgledati izložbu prijedloga vizualnih rješenja za ovogodišnji STIFF na temu „TIJELO“.Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut 2014. godine u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) već sedam godina odvija se u Art-kinu Croatia, ističu s riječkog Sveučilišta.

Ove su godine, ističu dalje sa Sveučilišta, studentice i studenti potaknuti da tijelo promišljaju kroz sve raznolike definicije te kao proces čije značenje i kapaciteti variraju ovisno o kontekstu u kojem se nalazi. Svojim rješenjima stoga promišljaju kako kultura oblikuje tijelo i upisuje u njega različita značenja, povezuje li nas tijelo sa svijetom ili nas od njega odvaja, te kada je tijelo medij spoznavanja, interakcije i intimnosti sa tijelom, a kada je prostor nelagode i sputanosti.

Vizualno rješenje studentice Gee Rajić odabrano je kao najbolje te će postati službeni vizualni dizajn, apliciran na plakate i sve promotivne materijale, ovogodišnjeg osmog STIFF-a, koji će se od 4. do 7. studenog 2021. održati u Art-kinu Croatia.

Uz sjajan filmski sadržaj, cilj je STIFF-a edukacija studentica i studenata uz praksu na terenu. Tako STIFF-ov festivalski tim mjesecima prije same izvedbe festivala vodi studentice i studente kroz specifične segmente organizacije i oblikovanja festivala poput PR-a, titlovanja filmova, prijevoda i koordiniranja popratnih programa. Studentice i studenti na taj način razvijaju svoje potencijale, uključeni su u proces učenja novih vještina i postaju dio festivala od studenata za studente.

-Ove će se godine festival održati od 4. do 7.11. u Art-kinu, a očekuju nas brojne aktivnosti, najavljuju organizatori.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }