FOTO Obilježen blagdan Tijelova – Svečana procesija prošla Starim gradom @ Rijeka

Procesija, koju je predvodio župnik župe Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije mons. Sanjin Francetić povezala je Velu crikvu – kako glasi lokalni naziv Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije – s Klobučarićevim trgom, Jelačićevim trgom te Mljekarskim trgom, a u njoj je sudjelovalo oko 300 građana.

Rijeka – Danas se diljem Hrvatske obilježio tradicionalni kršćanski blagdan Tijelova, a kao dio tog slavlja u Rijeci je održana svečana tijelovska procesija koja je brojne građane provela Starim gradom.

Zanimljivo je da se radi o obnovljenoj tradiciji koja se nije događala proteklih pedesetak godina, ali je njeno ponovno uvođenje naišlo na vrlo pozitivne komentare vjernika.

Procesija, koju je predvodio župnik župe Crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije  mons. Sanjin Francetić povezala je Velu crikvu – kako glasi lokalni naziv Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije – s Klobučarićevim trgom, Jelačićevim trgom te Mljekarskim trgom, a u njoj je sudjelovalo oko 300 građana.

Inače, Tjelovo se slavi u sjećanje na Posljednju večeru na kojoj je Isusk Krist ustanovio euharistiju, odnosno svetkovinu tijela i krvi, a slavi se na prvi četvrtak poslije nedjelje Presvetoga Trojstva, otprilike devet tjedana nakon Uskrsa.

Svečanu procesiju riječkim Starim gradom zabilježilo je i naše “oko kamere”.