FOTO Plodine na Kukuljanovu izgradile najveću poslovnu halu u županiji

Logističko distributivni centar vrijedan je oko 150 milijuna kuna. U halu bi stala četiri i pol nogometna igrališta. Deset kilometara bila bi duga kolona tegljača koji bi nakrcali centar do vrha…

KUKULJANOVO Izgrađena je najveća poslovna hala u Primorsko-goranskoj županiji i jedna od najvećih poslovnih hala u Hrvatskoj. Radi se logističko distributivnom centru trgovačkog lanca Plodine na Kukuljanovu. Jasno, nova hala Plodina najveći je objekt Industrijske zone Bakar. Ukupna investicija u centar koji će pokrivati cijeli teritorij Hrvatske iznosi oko 150 milijuna. Centar će početi poslovati za petnaestak dana.

Sam objekt prostire se na 23 tisuće kvadrata, uključujući uredske i tehničke prostore. Za ilustraciju, u halu bi stala četiri i pol nogometna igrališta. Čitav kompleks zauzima površinu od 45 tisuća kvadrata. Izgrađen je u samo šest mjeseci, što u Plodinama ocjenjuju izuzetno dobrim tempom. Nalazi se nekoliko stotina metara „u brdo“ iznad trgovačkog centra Plodina. Uz centar se nalazi parkiralište za vozni park. U logističko distributivnom centru uskladištit će se sve osim mesa i povrća.

„Za sada ćemo u novi prostor prijeći sa zaposlenicima koji su već zaposleni u logističko-distributivnom centru koji posluje u zakupljenim prostorima HDC-a koji pripadaju Brodokomerc novi“, objašnjava članica uprave Plodina Mirjana Palada Kmetović dodajući da će centar otvoriti  vremenom i nova radna mjesta.

Voditelj projekta Bojan Žigulić ponudit će nevjerojatne brojke. Centar koji je gradio GP Krk može primiti 24 tisuće paleta, što je teret koji prevozi 750 tegljača. Deset kilometara bila bi duga kolona tegljača koji bi nakrcali logističko-distributivni centar do vrha. Tegljače i kamione čekaju 44 utovarne rampe. Centar je toliko velik da će dio zaposlenika za obavljanje posla koristiti Segwey.

No, to nije sve, zna se često čuti u reklamama, a vrijedi i za investicije Plodina u Industrijskoj zoni Bakar. Plodine su iskazale interes za teren u susjedstvu od 60 tisuća kvadrata, gdje bi niknula hala od 30 tisuća kvadrata.

S 3.700 zaposlenih, Plodine su firma s najvećim brojem zaposlenih u Primorsko-goranskoj županiji. Uoči Uskrsa otvorit će svoj 85. trgovački centar, u Sv. Filipu i Jakovu.

Plodine Na Kukuljanovu Izgradile Najveću Poslovnu Halu U županiji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!