FOTO Posjet Spomen parku 153.brigade HV Velika Gorica, u Velikoj Buni

Spomen park 153. brigade HV Velika Gorica, u Velikoj Buni, u fazi je završnih radova, te još nije otvoren za javnost.

Počasni presjednik udruge Ivan Mišerić pokazuje kartu ratnog puta brigade

Rijeka – Predsjednik „Hrvatskog društva kolekcionara militarije“ Liburnijskog kraja, Damir Batistić i snimatelj Lybi grupe, Ivica Meglić, posjetili su Spomen park 153. brigade HV Velika Gorica, koji se nalazi u Velikoj Buni.

Spomen park 153. brigade HV Velika Gorica, u Velikoj Buni, u fazi je završnih radova, te još nije otvoren za javnost. Susretljivošću rukovodstva udruge pripadnika 153. brigade, predsjednika Ivana Zagorca i počasnog predsjednika Ivana Mišerića, imali smo priliku, vidjeti do sada napravljeno. Impozantno je vidjeti, već sada, ovako lijepo uređen izložbeni prostor, s velikim brojem, vanjskih eksponata i postav eksponata, u unutrašnjem dijelu Spomen parka.

Spomen soba

Udruga je 2005. godine pokrenula inicijativu, za izgradnju Spomen parka 153. brigade HV – Velika Gorica, s ciljem da se na jednom mjestu predstavi povijesni ratni put legendarne 153. brigade HV- Velika Gorica., te da se oda, dužno poštovanje sedamdeset i dvojici poginulih pripadnika brigade.

Vanjski eksponati , koji su poklon MORH-a, velikim dijelom uredili su i restaurirali sami pripadnici udruge, osim eksponata MIG 21 , koji je uređen i restauriran, od strane visoko osposobljenog osoblja u , „Zrakoplovno – tehničkom centru“ iz Velike Gorice, koji smo
isto posjetili. Reportaža, o toj zanimljivosti u pripremi.

Nadamo se skorom, svečanom otvorenju Spomen parka 153. brigade HV Velika Gorica, u Velikoj Buni, s još više novih eksponata za izlaganje. Kako park izgleda danas, pogledajte u foto galeriji.

Posjet Spomen Parku 153.brigade HV Velika Gorica, U Velikoj Buni

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank