FOTO Premijerni Jerry Ricks Blues Festival začinjen svirkom iznad mora @ Ika

Blues karavana danas ide put Matulja gdje će se nakon godine dana pauze ponovo svirati blues, a Amfiteatar će ugostiti bandove Edi East Trance Blues i The Gamblers. Druženje počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan. 

Stratitis blues trio

Ika – Svirati doslovno iznad mora, na improviziranoj bini udaljenoj tri metra od obale, bilo je jedinstveno iskustvo koje su sinoć imali prilike iskušati članovi Stratitis blues tria i benda Grapevine babies na sedmoj stanici premijernog Jerry Ricks Blues Festivala održanoj sinoć u Ikarskoj vali.

Naime, zahvaljujući trudu članova udruge Ikarski barkajoli i sponzorstvu tvrtke Sakač graditeljstvo publika i prolaznici u Iki imali su prilike uživati u jedinstvenom glazbenom – scenskom iskustvu s pogledom na Kvarner.

Dolazak na binu

Koncert u Iki otvorio je austrijski Stratitis Blues Trio, u sastavu Peter Erregger (gitara), Otto Irsic (bubanj) i Dieter Kari (bass gitara, klavijature i vokal), koji su nastup otvorili blues klasikom ‘Before You Accuse Me’, nakon čega su se redale autorske pjesme te obrade izvođača kao što su Eric Clapton i Robben Ford. Nakon gitarističkih pasaža i solaža, nastavak večeri, donio je plesne funk ritmove u izvedbi riječkog banda Grapevine Babies, glazbenog kolektiva koji broji 11 članova. Iznimna četveročlana puhačka sekcija, tri sjajna back vokala, čvrsta ritam sekcija te dvoje odličnih gitarista publici je priuštilo guštanje u funky rifovima, neobičnim ritmovima i harmonija te žestokim rock solažama. Izrazito energičan band publici se predstavio prvenstveno autorskim materijalom i s dvije obrade bandova Hot chocolate te Sly and the Family Stone.

Grapevine babies

–              Cijeli život živim na moru, ali je ovo prvi put da sam svirao doslovno iznad mora. Osjećaj je bio fantastičan, a svirka odlična, kazao nam je po završetku svirke, Luka Adžić-Kapitanović, frontmen i prateći gitarista benda Grapevine Babies.

Blues karavana danas ide put Matulja gdje će se nakon godine dana pauze ponovo svirati blues, a Amfiteatar će ugostiti bandove Edi East Trance Blues i The Gamblers. Gosti iz Srbije predstavit će moderne interpretacije roots, soul i rock’n’roll estetike koja se bazira na tradiciji izvornog bluesa te modernog jump i electric bluesa, dok nam s druge bande Učke, dolazi priča inspirirana legendama crnačkog bluesa, preciznije North Mississippi Hill Country Bluesa poput Fred McDowella, Junior Kimbrougha, Belton Sutherlanda i nadasve legendarnog R.L. Burnsidea u izvedbi Edija Morožina i benda. Druženje počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.

Premijerni Jerry Ricks Blues Festival Začinjen Svirkom Iznad Mora @ Ika

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank