FOTO Prva dama jazz glazbe Diana Krall ‘zavela’ Ljetnu pozornicu moćnim vokalom i izvrsnim nastupom @ Opatija

Krall mješa „easy listening jazz“ s izletima u pop-glazbu, a upravo takav spoj pokazala je na opatijskom koncertu: toplu ljetnu noć ispunile su pitke pjesme nošene snažnim vokalom i praćene vrhunskim instrumentalistima. Fotogaleriju objavljujemo uskoro…

Opatija – Prva dama jazz glazbe, fantastična Diana Krall, nastupila je sinoć pred ispunjenim gledalištem Ljetne pozornice u Opatiji, predstavivši brojnoj publici raskoš svoga vokalnog talenta koji već više od četvrt stoljeća oduševljava slušatelje, ali i glazbene kritičare.

Tijekom 25 godina karijere, koju je započela albumom prikladno nazvanim „Stepping Out“, Krall je objavila 15 albuma prodanih u više od 15 milijuna primjeraka, a koji su joj osigurali tri nagrade Grammy i osam prvih mjesta na Bilboard Jazz Albums listi.

Krall mješa „easy listening jazz“ s izletima u pop-glazbu, a upravo takav spoj pokazala je na opatijskom koncertu: toplu ljetnu noć ispunile su pitke pjesme nošene snažnim vokalom i praćene vrhunskim instrumentalistima. Naime, uz Dianu Krall, kao vokal, ali i pijanistica, na Ljetnoj pozornici nastupili su genijalni Marc Ribot na gitari, Karriem Riggins na bubnjevima i Robert Hurst na kontrabasu, a kao poseban gost stigao je Joe Lovano, američki jazz saksofonist, klarinetist, flautist i bubnjar. Posebno su zanimljive bile izvedbe evergreena poput I’ve got you (under my skin) ili Love Nat King Colea.

Intimna postava jazz kvarteta, pod otvorenim nebom i uz miris mora, stvorila je posebnu emotivnu vezu između publike i izvođača te istovremeno uzvišenu i opuštenu atmosferu koja je sve više jačala što se koncert bližio kraju, a jazz zvijezda sve otvorenije komunicirala s publikom. Otkrila je tako da joj je opatijsko gostovanje dosad najdraže na turneji jer se najopuštenije osjeća na ovoj pozornici i u ovom gradu.

Snimio čitatelj…

Diana Krall ‘zavela’ Ljetnu Pozornicu Moćnim Vokalom I Izvrsnim Nastupom

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!