[FOTO] Prvi koraci u prometu zakoračili u 23. školsku godinu

Svake godine akcija obuhvati 2.500 učenika prvih razreda osnovnih škola iz cijele Županije

Rijeka – Otvorena je još jedna sezona preventivne akcije “Prvi koraci u prometu” koju djelatnici Doma mladih organiziraju u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama te s nadležnim odjelima Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Akcija se provodi već 23 godine, a godišnje obuhvaća oko 2.500 učenika prvih razreda osnovnih škola.

U jednom nastavnom danu, kroz praktičnu i teoretsku nastavu, djeca usvajaju osnovna znanja o prometu, uče kako se sigurno kretati od kuće do škole. Nastava se izvodi u prometnom kabinetu dok praktični dio nastave na prometnom poligonu. Prvi su ove školske godine znanja upijali učenici OŠ Brajda, a tajne i opasnosti prometa otkrivali su voditelj programa Josip Šarlija i policijska službenica iz Postaje prometne policije Rijeka Tajane Karanfilovski te kolege iz Doma mladih.

U simboličnom otvaranju programa ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin podsjetio je da se akcija održava od 1998. goidne. Predstavnik Primorsko-goranske županije i tajnik savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije Zdravko Lisac istaknuo je da PGŽ ima veliki senzibilitet prema sigurnosti prometa te da samo kontinuiran rezultat daje rezultate. Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa iz PU primorsko-goranske Boris Skeledžić je zahvalio na izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji djelatnicima Doma mladih i PGŽ-a te istaknuo važnost provedbe akcije. Naglasio je Skeledžić kako u proteklih nekoliko godina na području Županije nisu evidentirane prometne nesreće s djecom koje su završavale s najtežim posljedicama. Tome zasigurno pridonosi i sustavna edukacije djece za sigurno kretanje u prometu.

Prometno-preventivna akcija Prvi koraci u prometu nastavlja se na akciju Poštujte naše znakove, u sklopu koje su policijski službenici tijekom rujna uz pojačani nadzor prometa u zonama svih osnovnih škola, održavali i predavanja za učenike prvih razreda te ih na kraju i nagradili prigodnim poklonima iz sredstava Nacionalnog programa za sigurnost prometa na cestama.

Prvi Koraci U Prometu Zakoračili U 23. školsku GodinuPrvi Koraci U Prometu Zakoračili U 23. školsku Godinu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }