FOTO Smijeh do suza – Na Crekvini izveden čakavski mjuzikl Kažin na 365 @ Kastav

Kažinom na 365 otvoren je domaći dramski program 28. KKL-a, a danas publiku očekuje nastavak s predstavom Tiramola.

Kastav – Autorski projekt Ane Blečić Jelenović i Tajane Dukić pod nazivom ‘Kažin na 365’ sinoć je izveden na kastavskoj Crekvini. Mjuzikl koji se bazirao na vječno pitanje kako se obogatiti, bez da se mora puno delat oduševio je brojnu publiku.

– Cela štorja vrti se okol vječnega pitanja kako se na brzinu obogatiti, bez da se mora puno delat. Organizacija festivala ipak ni tako lahka kako se j’ to na početke mislelo, pak se vela pomutnja dogodi kad se na festival prijave ne samo oni ki lepo kantaju, leh i oni ki manje lepo kantaju, lepi i oni grdi, siromašni, ali i oni bogati. Smešican ke se dogajaju va momenteh audicije i same festivalske večeri kumovala j’ već sen dobro poznata glumačka ekipa. Naša vela energija, gluma i kanat kroz multimediju još su nas jedanput povezali, dobro nasmeli i natirali da van z gušton pokažemo kako j’ to kad se najdete va Kažine na 365, istaknula je Tajana Dukić, jedna od autorica ovog projekta.

Tekst i režiju potpisuju Ana Blečić Jelenović i Tajana Dukić. U predstavi glume Sandra Srdoč, Mirna Rubeša, Davor Jelenović, Andrija Frlan, Tajana Dukić i Ana Blečić Jelenović koja je zaslužna za scenografiju.

Kažinom na 365 otvoren je domaći dramski program 28. KKL-a, a večeras s početkom u 21 sat, publiku očekuje nastavak s predstavom Tiramola.

– Ova naša muzička štorija (neki zovu mjuzikal) događa se va jednoj mićoj Rečkoj uličice. Sega tu je, malo se karaju, pa se pomire pa onda zakantaju, se je jedna tiramola – potegni, popusti. Ma kulminacija sega je kad se od starog ribara barba Frana vrati doma kćer ka je delala va Italije, ali ne vrati se sama nego zmužen, ma ne običnen, kakoven. Da to otkriju ćemo pustiti publike ka će se za daljnje događaje va predstave sigurno od srca nasmet, najavio je Mensur Puhovac koji potpisuje tekst i režiju. Songove su komponirali i odabrali Lenac Mladen i Mensur Puhovac, a u predstavi glume i pjevaju Jasmina Ostojić, Lucija Rajnović, Biljana Torić, Ilinka Babić, Jadranka Ajvaz, Medea Market Sindik, Zlatko Vicić, Vjekoslav Bakašun i Zoran Trubić dok će glazbenu pratnju izvesti smanjeni orkestar ansambla Intermezzo.

Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a može se kupiti u Festivalskom uredu, KD Kostrena, New Soundu, Foto Reviji, caffe baru Nad Urom, u dućanima Dallas Records i Croatia Records te u tvrtki Istra sport.

Održana Domaća Predstava Kažin Na 365 @ Kastav

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!