FOTO Svečano proslavljen 100. rođendan ‘črljeno-belih’: Orijent je više od kluba, čvrsti identitet Sušaka i Rijeke

Predstavljena je večeras i monografija Orijenta čiji je autor Marinko Lazzarich najavio promociju koja će se održati 11. prosinca u vijećnici Grada Rijeke.

Rijeka – Veliki dan za HNK Orijent 1919. Nakon što su danas poslijepodne igrači u crveno-bijelim dresovima briljirali na Krimeji upisavši tri nova boda protiv Solina, večeras su u svečanim odijelima u HNK na Sušaku sudjelovali u svečanosti povodom 100 godina sušačkog kluba.

Program koji je vodio Josip Krmpotić započeo je hrvatskom himnom u izvedbi zbora Jeka Primorja, ali pjevalo se i s balkona gdje su se okupili najvjerniji navijači koji su uz istaknuti transparent skandirali ime i himne kluba s Krimeje.

– Ovaj je kraj ispisao velik dio povijesti hrvatskog nogometa i dao puno velikih igrača i trenera. Nogomet se u Hrvatskoj poceo igrati u Županji, a riječ nogomet je od 1894. godine u opticaju, kazao je predstavnik HNS-a Zorislav Srebrić nakon što je održana kratka predstava o osnivanju kluba.

Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je kako je Orijent dobio zlatni grb Grada Rijeke za 100. rođendan, a predsjedniku kluba Saši Matijašu poklonuo je medaljon sv. Vida.

– Sto godina nije mala stvar, to je pravi rođendan, a Orijent je dočekao ovaj rođendan u iznimnom okruzenju: nova uprava, iznimni rezultati, obnovljeni stadion situacija je koja na najbolji način obiljezava ovih 100 godina. Orijent je više od kluba, to je čvrsti identitet Sušaka, ali i čitave Rijeke, rekao je Obersnel.

Među čestitare koji su istaknuli da je Orijent ponos Rijeke, Primorsko-goranske županije i čitave Hrvatske upisao se i župan Zlatko Komadina.

– PGŽ je najsportskija županija u Hrvatskoj po broju stanovnika. Imamo 25 tisuća sportasa, a i jedina smo županija u Hrvatskoj koja ima sve sportove i na vodi i na snijegu, rekao je Komadina.

Predstavljena je večeras i monografija Orijenta čiji je autor Marinko Lazzarich najavio promociju koja će se održati 11. prosinca u vijećnici Grada Rijeke.

Svečano Proslavljen 100. Rođendan ‘črljeno-belih’: Orijent Je Više Od Kluba, čvrsti Identitet Sušaka I Rijeke

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank