FOTO Tradicijske barke na jedra zaplovile riječkim akvatorijem u sklopu festivala Fiumare @ Rijeka

FOTO Tradicijske barke na jedra zaplovile riječkim akvatorijem u sklopu festivala Fiumare @ Rijeka

FOTO Marko Valjak / FIUMARE

Nakon regate, održan je i konvoj brodova i brodica “Rijeka s mora” koji je upotpunio sliku riječke pomorske povijesti koji je upotpunio sliku riječke pomorske povijesti i otkrio atraktivne gradske vizure gledane s morske strane.

Rijeka – Tradicijske barke na jedra zaplovile su proteklog vikenda riječkim akvatorijem u sklopu festivala Fiumare 2018., odvevši brojne Riječane i goste na putovanje kroz vrijeme, u doba kada je slika jedrenjaka pred riječkom lukom bila svakodnevna pojava. Nakon regate, održan je i konvoj brodova i brodica “Rijeka s mora” koji je upotpunio sliku riječke pomorske povijesti i otkrio atraktivne gradske vizure gledane s morske strane.

Festival Fiumare nastavlja se i u ovom tjednu, a događanja se održavaju do srijede, 6. lipnja. Danas će se u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka u 11 sati održati gusarska igra za predškolce, a u Centru tehničke kulture na Školjiću niz radionica – u 10 sati učit će se kako se rade makete brodova od drveta, od 13.45 3D modeliranje i printanje, a u 18 sati predavanje o brodomaketarstvu. Pomorski fakultet ima danas Dan otvorenih vrata, a posjetitelji će moći razgledati zgradu fakulteta i niz izložbi kao što su: „Titanic – Carpathia: 100 godina poslije“, „Morski divovi“, „Jadrolinija“, „Vojno-pomorska akademija u Rijeci 1866. – 1914.“, „Mornarski čvorovi“…

Tradicijske Barke Na Jedra Zaplovile Riječkim Akvatorijem U Sklopu Festivala Fiumare @ Rijeka

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }