FOTO U sklopu festivala Fiumare o Pomorskom i povijesnom muzeju otvorena izložba o antičkom novcu @ Rijeka

FOTO U sklopu festivala Fiumare o Pomorskom i povijesnom muzeju otvorena izložba o antičkom novcu @ Rijeka

FOTO Marko Valjak / FIUMARE

Danas je antički novac vrijedna umjetnina, a kao povijesni izvor donosi nam informacije o antičkom pomorstvu. Izloženi primjerci novca grčkih i grčko-ilirskih gradova na Jadranu, kao i rimskog novca, prikazuju kovanje novca s pomorskim motivima u razdoblju od 5. stoljeća pr. n. e. sve do 4. stoljeća. Izložba je otvorena u prostoru Mramorne dvorane do 8. lipnja.

Rijeka – U sklopu festivala Fiumare 2018. Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka (PPMHP) je u suradnji s Filatelističko-numizmatičkim društvom Rijeka (FND Rijeka) organizirao izložbu “Pomorski motivi na antičkom novcu”.

Izložba je ostvarena izborom materijala Numizmatičke zbirke PPMHP i privatne kolekcije numizmatičara Saše Paškvana. Danas je antički novac vrijedna umjetnina, a kao povijesni izvor donosi nam informacije o antičkom pomorstvu.

Izloženi primjerci novca grčkih i grčko-ilirskih gradova na Jadranu, kao i rimskog novca, prikazuju kovanje novca s pomorskim motivima u razdoblju od 5. stoljeća pr. n. e. sve do 4. stoljeća. Izložba je otvorena u prostoru Mramorne dvorane do 8. lipnja.

 

Izložba Pomorski Muzej – FIUMARE

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }