[FOTO] U sklopu Svjetskog dana nepušenja, na Korzu postavljena izložba učeničkih plakata

Trening životnih vještina provodi se od 2005. godine u okviru programa Prevencija i liječenje ovisnosti, kao jedan od više ciljanih programa usmjerenih mladima i njihovim obiteljima, a Županija ih redovno sufinancira s preko 1,15 milijuna kuna godišnje

Rijeka – Nastavni Zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s učenicima riječkih i županijskih osnovnih škola pripremio je izložbu učeničkih plakata na panoima na Korzu što je dio kampanje obilježavanja Svjetskog dana nepušenja.

Zamjenica župana Marina Medarić, otvarajući danas izložbu, istaknula je da su plakati izrađeni u okviru radionica programa “Trening Životnih Vještina” kroz koji se u školama promiče zdravlje i osobni razvoj učenika. Program se provodi u više od 50 osnovnih škola u PGŽ, a svake godine u njemu sudjeluje preko 500 razreda i gotovo 10 000 djece.

Trening životnih vještina provodi se od 2005. godine u okviru programa Prevencija i liječenje ovisnosti, kao jedan od više ciljanih programa usmjerenih mladima i njihovim obiteljima, a Županija ih redovno sufinancira s preko 1,15 milijuna kuna godišnje. Osim što pruža informacije o štetnosti rizičnih ponašanja i konzumiranja cigareta, alkohola i droge, ovaj program razvija samopouzdanje te socijalne i druge životne vještine u svakodnevnom donošenju odluka i suočavanju s pritiskom okoline.

-Na inicijativu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, program je uvršten u Europsku bazu uspješnih projekta kao hrvatski primjer dobre prakse, rekla je Medarić te dodala da su kvalitetu ovog programa Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ prepoznale i preuzele i druge hrvatske županije. Na otvaranju izložbe bio je i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović, resorna pročelnica PGŽ Đulija Malatestinić kao i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Uskoro u nastavku pogledajte foto-galeriju…

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!