FOTO/VIDEO Bela nedeja na svoj najsvečaniji dan privukla Kolindu Grabar Kitarović i još tisuće posjetitelja

U večernjem programu ponovo će se okupiti jake snage naše regije – na Crekvini će od 20.45 zasvirati Šajeta s bendom, a od 23 sata D’Beni Band, a na Fortici od 20.45 svira Lucky Band, a od 23 sata Dellboys.

Kastav – Mlado vino, krepka hrana, dobra glazba i druženje s ljudima koje nismo dugo vidjeli osnova su Bele nedeje već desetljećima, a iznimka nije bio niti ovaj vikend na Kastvu koji je, međutim, obilježen kao jedan od najposjećenijih u posljednjim godinama ove tradicionalne kastavske fešte. Možda je to zasluga nešto bogatijeg programa nego dosad, možda nešto boljeg vremena od uobičajenog, a možda i činjenice da je Kastav u protekla dva dana postao „poprište predizborne bitke“ između dvoje glavnih pretendenata na mjesto predsjednika Republike Hrvatske.

Jučer je „grad na brege“ posjetio Zoran Milanović, koji je pohvalio napredak ostvaren u kvaliteti belice, kazavši kako je i njegova želja malim, inkrementalnim pomacima mijenjati Hrvatsku. Dakle, kao što je Kastav „evolucijom“ od „vina od kojeg su otpadale obrve“ dobio izvrsno i pitko vino, tako bi i Hrvatska od danas podijeljenog društva trebala postati suvremenom i demokratskom državom u punom smislu te riječi. Danas je, pak, priliku da kuša belicu i podruži se s Kastavcima imala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Uz političke govore, posjetitelji Kastva imali su prilike svjedočiti i zanimljivom kulturnom i zabavnom programu, koji je tradicionalno počeo u „podne manje kvarat“ promenadnim nastupom Glazbenog društva Spinčići te nakon toga Pozdravom Beloj nedeji kod Aleje velikana u sklopu kojeg su nastupile brojne udruge s kastavskog područja.

Nakon toga, na Crekvini se održao program ispunjen folklornim nastupima Matice Slovačke Rijeka, Limene glazbe Zajednice Talijana Vižinada, KUD-a Učka, Ženske i Muške klape Kastav te škole potresujke, a istovremeno je na Fortici svirao In Between i Škola armunike Nika Polesa.

U večernjem programu ponovo će se okupiti jake snage naše regije – na Crekvini će od 20.45 zasvirati Šajeta s bendom, a od 23 sata D’Beni Band, a na Fortici od 20.45 svira Lucky Band, a od 23 sata Dellboys. Program se navečer, od 21 sat, održava i u Kući Belice gdje će nastupiti Ansambl Krajina uz program Večer zvonke radosti.

Đir Po Beloj Nedeje @ Kastav, 2019.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!