FOTO/VIDEO Bruno Mičetić quintet predstavio novi album i oduševio publiku svojim jazz fusionom

Snimku emisije i koncerta možete pogledajte u nastavku teksta…

Rijeka – Neobičan spoj brojnih glazbenih pravaca koji su objedinjeni u jazz fusion projektu predstavio je Bruno Mičetić quintet prošlog petka u Baptističkoj crkvi. Naime, gost posljednjeg izdanja popularnog koncertnog serijala ‘Jazz petkom na Zametu’ bio je marljivi i svestrani riječki gitarist koji podjednako njeguje ljubav prema jazzu te heavy metalu. Odmicanje od tradicionalnog pristupa jazz gitari prema reakcijama, prisutnoj publici je i više nego pasao, a materijal s posljednjeg albuma naišao je na dobar prijem.

Album “Out of the shadow“, na kojem su uz njega okupljeni neki od vodećih hrvatskih jazz glazbenika – Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Bojan Skočilić i Dado Marinković, treći je po redu album Quinteta Brune Mičetića u izdanju Dallas Recordsa – šest kompozicija u kojima se ističe ljubav prema jazz fusionu, ali i impresivne skladateljske sposobnosti.

– Hvala svima bilo je sjajno. Uistinu sam sretan što sam mogao nastupiti u ovom prekrasnom prostoru koji je već godinama dom dobrom jazzu. Drago mi je što je publika ovako reagirala i da joj se koncert svidio. Hvala i ekipi iz benda s kojom obožavam svirati i uz koju mogu raditi ovakve stvari, istaknuo je Bruno Mičetić po završetku koncerta.

Također, ovaj koncert bio je uistinu poseban jer je uložena velika upornost od strane organizatora, tj. Vladimira Matoševića da se uopće realizira u ovim neobičnim okolnostima u kojima se trenutno nalazimo.

– Hvala Bruno Mičetić Quintet na vrhunskom koncertu, kao i sponzorima koji nas vjerno prate, a to su Kaltenberg Adria, Koryna, Me Gusta, Beauty studio Royal art, Barbacoa, Pizzeria Maslina, Bira bar Rijeka te Hitchtone Music. Hvala publici koja unatoč mjerama i pandemiji podržava dobru glazbu u našem gradu. Hvala Lorin Zović na vrhunskom zvuku i Lana Miličević na lightu te Novinet.TV-u, poručio je Vladimir Matošević.

Kao i prijašnji koncerti, i ovaj je bio prenošen uživo preko platforme Novinet.hr, regionalne internet mreže koja objedinjuje regionalne portale Torpedo.media, PodUčkun.net, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna.news i Trend51.net u sjajnoj tehničkoj realizaciji ekipe iz tvrtke Pro-rec, odnosno Robija Kalčića i Igora Modrića. Vrijedi istaknuti da je koncertu prethodio razgovor s Mičetićem u emisiji ‘Jazz… petkom’ u kojoj je otkrio brojne detalje iz svoje glazbene karijere, kako one obilježene jazzom, tako i one iz Keopsa.

Bruno Mičetić Quintet Predstavio Novi Album I Oduševio Publiku Svojim Jazz Fusionom

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!