FOTO/VIDEO Bursaća na posljednji počinak ispratili Koeman i Cocu

Poseban ispraćaj najboljem strijelcu HNK Rijeke u povijesti priredili su navijači nizozemskog prvoligaša

ARNHEM Boška Bursaća, najboljeg strijelaca HNK Rijeke u povijesti, na posljednji počinak ispratili su obitelj, nogometne zvijezde i navijači Vitessea iz Arnhema. Nogometašu koji je preminuo u 74. godini života, u 179 utakmica u dresu Rijeke postigao 90 golova, poklonili su se legendarni kapetan Nizozemske i Barcelone Ronald Koeman, Phillip Cocu koji je također igrao za Nizozemsku i Barcelonu. Koeman je trenirao Vitesse, a Cocu je igrao za jedan od najstarijih nizozemskih klubova.

Na sprovod su došli dojučerašnji tener zaprešićkog Intera Željko Petrović, treneri nizozemskih prvoligaša i igrači Vitessea. Zbog epidemije korona virusa, nisu mogli ući na groblje već su Bursaća ispratili na platou ispred groblja. Poseban ispraćaj priredili su navijači Vitessea. Špalirom s bakljama i dimnima u bojama Vitessea.

Bursać je počeo igrati u Proleteru iz Zrenjanina. Kao 19-godišnjak dolazi u Rijeku gdje trese mreže osam sezona. Dvije godine igra za NK Zagreb, gdje u 46 utakmica zabija 30 golova, a potom prelazi u nizozemski Vitesse. Za crno-žute u šest godina u 125 nastupa zabija 56 golova. Bursać do penzije ostaje u klubu u kojem su igrala znana imena: Phillip Cocu, Roy Makaay, Pierre van Hooijdonk, Mahamadou Diarra, Nemanja Matić, Martin Ødegaard… U karijeri je Bursać upisao 370 nastupa i postigao nevjerojatnih 187 golova.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!