FOTO, VIDEO: Grobnički dondolaši obahajli sela po Čavji, na stupe visi Maminjo Migrantić

A što je sve kriv Maminjo Migrantić i kako je izgledalo jučerašnje obahajanje Grobničkih dondolaša provjerite u priloženoj fotogaleriji i dva video isječka…

Čavle – Jučerašnjim obahajanjem sela po Čavji Grobnički dondolaši otvorili su ovogodišnji mesopust.

Po užance, prvu subotu nakon blagdana Sveta tri kralja, Grobnički dondolaši kreću u pohod po Grobinšćine, koji starta ispred Čavjanskog doma. U svom pohodu pasali su 18 punktova, da bi prvo obahajanje završili velikim kolom na mjestu s kojeg su i krenuli. Jučerašnjim danom vlast u općini preuzele su maškare, a za sve ovogodišnje nedaće kriv je pusni senator Maminjo Migrantić, koji je nakon čitanja ‘popisa grijeha’ podignut na pal u centru mjesta. Neposredno prije podizanja općinska načelnica Ivana Cvitan Polić predala je ključeve Čavjanskim maškarama koje će u narednom periodu vladati općinom.

— Fala simi koji nas podržavaju. Kao općini tako i onima koji nas dočekuju. Ovo leto napravili smo mali iskorak u našem djelovanju te smo napravili kalendar. Dvanaest Grobničkih dondolaša je odlučilo pokazat svoje telo i odučili su se pokazat u nekon novom licu da bi se pomoglo kemu to rabi. Hvala van lipa simi ki kupujete i će kupit taj kalendar, a soldi će poć familijami z Jelenja i Čavje kimi je stvarno potriba. I hvala Dondolašimi ki na najbolji način predstavljaju našu općinu – od Potkilavca do Orihovice, poručili su Dondolaši koji su napomenuli da će na ovogodišnjem Riječkom karnevalu dondolaši imati svoju jubilarnu, dvadesetu zvonjavu.

Grobnički Dondolaši Obahajli Sela Po Čavji, Na Stupe Visi Maminjo Migrantić

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!