FOTO, VIDEO Halubajski karneval – Noćnim izdanjem proslavljen 20. rođendan @ Viškovo

Povorka je okončana velikom feštom u šatoru gdje su brojne maškare zabavljali Grooversi i Ausswinkl muzikanti. Kako je proteklo druženje jučerašnje druženje u Viškovu pogledajte u priloženom video isječku i velikoj fotogaleriji…

Grooversi

Viškovo – Jubilarni Halubajski karneval sinoć je proslavio 20. rođendan, a ovoj velikoj fešti odazvala se 31 grupa i brojna publika.

Oko 1600 maškara koje su prodefilirale od benzinske pumpe do parkirališta Milihovo, pokazale su raskoš maski i tradicije, a osim domaćih grupa Viškovom su paradirale maškare s kompletnog Kvarnera, Liburnija, iz Istre, ali i gosti s juga Hrvatske, tj. Kinezi iz Stona.

Maškaranu povorku predvodili su vatreni žongleri, nakon kojih je krenula ‘službena pusna svita’ odnosno meštrica Mića Maja, Meštar Toni s novoizabranom kraljicom Nikol Marelja Bošnjak praćena Limenom glazbom Marinići te vrtićarima s Viškova i Pehlina. Tradicionalno, svoj obol dali su i Munski zvončari, Grobnički dondolaši te Halubajski zvončari. Povorka je okončana velikom feštom u šatoru gdje su brojne maškare zabavljali Grooversi i Ausswinkl muzikanti.

Kako je proteklo druženje jučerašnje druženje u Viškovu pogledajte u priloženom video isječku i velikoj fotogaleriji na ovom linku

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!