FOTO/VIDEO Izvučen kamion koji je zbog neprilagođene brzine sletio s vijadukta Svilno

Očevidom je utvrđeno kako 26-godišnjak, krećući se iz smjera Čavli prema čvoru Orehovica teretnim vozilom marke Renault Premium, slovenskih nacionalnih oznaka i s priključnim vozilom, riječkih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu metalnu ogradu.

Rijeka – Krećući se iz smjera Čavli prema čvoru Orehovica na A6 teretnim vozilom, 26-godišnji vozač kod vijadukta Svilno nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom i probio zaštitnu ogradu pa s vozilom sletio u provaliju, pojašnjavaju iz Policijske uprave primorsko-goranske županije okolnosti nesvakidašnje nesreće.

Naime, u nedjelju oko 12.50 sati na autocesti Rijeka-Zagreb (A6) kod vijadukta Svilno dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđen vozač teretnog vozila, 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Očevidom je utvrđeno kako 26-godišnjak, krećući se iz smjera Čavli prema čvoru Orehovica teretnim vozilom marke Renault Premium, slovenskih nacionalnih oznaka i s priključnim vozilom, riječkih registarskih oznaka, nije prilagodio brzinu stanju i uvjetima na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu metalnu ogradu. Od siline udarca pritom je probio ogradu i sletio s vozilom u provaliju dubine 20-ak metara. Zbog zadobivenih ozljeda vozaču je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 220 000 kuna, a utvrđivanje svih okolnosti nesreće se nastavlja.

Inače, jučer se na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo osam prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovim putem sve vozače na oprez i poštivanje prometnih propisa kako bi se smanjile moguće nesreće i ozlijeđene osobe u njima, a posebice nesreće s najtežim posljedicama.

Danas je pak organizirana akcija teglenja kamiona od kojeg nije puno toga ostalo.

Izvlačenje Kamionske Prikolice S Mjesta Nesreće Svilno, 2020.

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!