FOTO, VIDEO: Kako izgleda ‘radni dan’ vatrogasaca? Odgovor je dalo natjecanje Fire Combat ‘Vatre Krasa’ @ Matulji

Cilj natjecanja bio je „rekreirati“ dio zadaća vatrogasaca na terenu, pa su tako natjecatelji preskakivali prepreke, provlačili kroz tunel, penjali vatrogasnim ljestvama na toranj i spuštali se s njega užetom, spašavali unesrećenu osobu, cijelo vrijeme noseći teške mlaznice iz kojih su, na kraju, vodom rušili metu. U nastavku teksta pogledajte video prilog i  fotogaleriju…

Matulji – Kako izgleda djelić „radnog dana“ jednog vatrogasca, mogli su vidjeti Matuljci koji su se u subotu ujutro okupili u Amfiteatru gdje se održalo natjecanje Fire Combat „Vatre Krasa“ u organizaciji DVD-a Kras Šapjane. Uz domaćine, timovi – sastavljeni od po dva vatrogasca – iz JVP Vodice, DVD Zlatar Bistrica, JVP Zagreb, DVD Klana, JVP Varaždin i DVD Velika Mlaka, pod punom opremom koja ih je otežala za 30 kilograma, ali i dobro oznojila na paklenom suncu, imali su zadatak u što kraćem roku savladati zahtjevan poligon.

A cilj vježbe bio je „rekreirati“ dio zadaća vatrogasaca na terenu, pa su tako natjecatelji preskakivali prepreke, provlačili kroz tunel, penjali vatrogasnim ljestvama na toranj i spuštali se s njega užetom, spašavali unesrećenu osobu, cijelo vrijeme noseći teške mlaznice iz kojih su, na kraju, vodom rušili metu…

Kako su istaknuli organizatori, sve one taktičke radnje koje se događaju na samom požarištu, bile su dio ovog natjecanja, koje su službeno otovorili zamjenik načelnika Matulja Bruno Frlan, županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, opatijski vatrogasni zapovjednik Gordan Filinić i zapovjednik DVD Kras Šapjane Silvio Surina.

Najspretniji i najbrži na vatrogasnom poligonu u Matuljima bili su Emanuel Lacković i Mladen Rogina iz JVP Varaždin koji su ujedno bili i najbolji u B kategoriji natjecanja za sudionike do 40 godina. U kategorija A slavili su članovi JVP Grada Zagreba Anđelko Mihok i Antonio Antolković, a u kategoriji C njihovi kolege iz iste postrojbe Eol Belić i Dražen Đurašin.

Vatrogasno Natjecanje Fire Combat ‘Vatre Krasa’ @ Matuljia

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!