[FOTO/VIDEO] Mihoja 2021: Gotovo 30 manifestacija u Jelenju povodom svetog Mihovila

Ove godine održati će se Mihoja. Gotovo tridesetak manifestacija biti će organizirano povodom zaštitnika Općine Jelenje i Župe Jelenje

Jelenje – Općina Jelenje, Turistička zajednica općine Jelenje i Župni ured sv. Mihovila arkanđela Jelenje u suradnji s jelenjskim udrugama pripremili su program obilježavanja blagdana sv. Mihovila – Mihoje, zaštitnika Općine i Župe Jelenje, koji se slavi i kao Dan Općine Jelenje, čija će događanja potrajati tijekom cijelog rujna, a programi održavati u Dražicama, Lukežima, Hahliću i Jelenju, najavio je na konferenciji za novinare načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, u svojem uvodnom obraćanju, ističući da je program događanja složen prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, a ako budu novi momenti, u smislu pogoršanja epidemiološke situacije, program će se dodatno prilagoditi.

– Prošle smo godine morali preskočiti Mihoju, zbog poznate situacije s epidemijom koronavirusa. Ove je godine situacija nešto povoljnija, pa smo pripremili program, u kojem su ipak zbog epidemioloških mjera izostala zabavna događanja, ali je zato obilje vjerskih, kulturnih i sportskih događanja, koja će biti organizirana svaki vikend u rujnu. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Jelenje dodijelit ćemo općinske nagrade zaslužnim pojedinicima i kolektivima, kazao je jelenjski načelnik Robert Marčelja, dodajući kako je Mihoja najveća manifestacija na području općine Jelenje. Marčelja ističe kako mu je izuzetno drago da su se uključile jelenjske udruge jer organizirat tridesetak manifestacija, u današnje vrijeme, nije jednostavno, što financijski, što organizacijski. Svi ćemo na odgovoran način odraditi program koji smo zamislili, a vjerujem da ćemo iduće godine uključiti onaj zabavni dio i veliku feštu, kako smo inače navikli, odnosno to najviše fali našim sumještanima ali i gostima koji dolaze u naš kraj.

O samom programu Mihoje govorila je Jasminka Matrljan iz jelenjske Turističke zajednice, odnosno turističke platforme Visit Jelenje. Svi zajedno međusobno smo se uskladili tako da se svaki vikend u rujnu imamo nešto na programu. Ovaj vikend, kazala je Matrljan, Planinarsko društvo Obruč ima puno aktivnosti. Kreće 9. utrka Hahlić za uru i 16. Maša na Obruču, kao i stručno vođenje slijepih osoba – OSI, u sklopu UNICEF-ovog programa Mliječna staza.

Župnik Župe sv. Mihovila arkanđela vlč. Ivan Milardović najavio je vjerski dio programa blagdana sv. Mihovila, koji je, kako je podsjetio, i zaštitnik policije. Uz to Milardović se zahvalio Općini Jelenje u jedinstvu i koordinaciji u provođenju svih projekata, radeći pritom za opće dobro.

Više u videu

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }