[FOTO/VIDEO] Održano 28. izdanje tradicionalnog koncerta ‘Božić je judi’

Na svakom se koncertu uvijek izvode “Radujte se narodi” , “Tiha noć” i “Božić je judi”, pjesma po kojoj je koncert dobio ime, nastala 1994. godine, za koju je glazbu i tekst napisao Dražen Turina Šajeta.

Rijeka – Tradicionalni koncert ‘Božić je judi’ održan je večeras u katedrali Sv. Vida u organizaciji Hrvatske glazbene unije Primorsko goranske županije – Podružnice Rijeka i HRT Radio Rijeke.

Na 28. izdanju tradicionalnog koncerta zapjevale su Tina Vukov, Sabrina Hebiri, Martina Majerle, Alida Delcaro, Medea Market Sindik, zatim ženske klape Luka Rijeka i Hreljin te sopci iz Udruge sopaca otoka Krka i muški dio zbora Cantores Sancti Viti. Glazbenike su za ovu priliku pratili Aleksandar Valenčić i Dorian Rubeša (harmonike/orgulje), Diana Grubišić Čiković (harfa), Igor Lesica (truba) i Goran Prša (klarinet) dok je program vodila Jadranka Čubrić.

Uz sjajne interpretacije božićnih klasika koncert je po užance priveden kraju izvedbom Šajotove ‘Božić je judi’ po kojoj je i davne 1994. dobio ime te zajedničkim izvođenjem tradicionalne božićne pjesme ‘Narodi nam se’. Za drugačiju, malo veseliju izvedbu ovog božićnog klasika pobrinule su se članice ženske klape Hreljin kojima su se do kraja izvedbe pridružili i ostali izvođači.

Kako je protekao koncert pogledajte u priloženom video prilogu i fotogaleriji….

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }