FOTO/VIDEO PAR Gradina znanja predstavila izvrsne riječke poduzetnice i organizatore poznatih događanja

Tako se 14 izlagača imalo priliku predstaviti na prodajno-izložbenim prostorima Trsatske gradine, a moglo se naći od prirodnih kozmetičkih proizvoda, nakita i odjeće do džemova, keramičkih kućanskih proizvoda i umjetničkih slika.

Rijeka – U organizaciji Visoke poslovne škole PAR za kraj radnog tjedna održan je event u sklopu Ljeta na Gradini pod nazivom PAR Gradina znanja. Ova manifestacija održana je kako bi se pružila potpora poduzetnicama putem besplatnih radionica i predavanja, no i kao svojevrsna promocija njihovih brendova i proizvoda.

Tako se 14 izlagača imalo priliku predstaviti na prodajno-izložbenim prostorima Trsatske gradine, a moglo se naći od prirodnih kozmetičkih proizvoda, nakita i odjeće do džemova, keramičkih kućanskih proizvoda i umjetničkih slika.

– OPG Pačić dolazi iz Metkovića, pozicionirani smo inače u ZTC-u pod sloganom „Nepce zna što hoće neretvansko povrće i voće“. Ovo nam je prvi sajam i preuzbuđeni smo, a uz to i jako sretni što se imamo priliku predstaviti baš na najljepšem dijelu grada – Trsatskoj gradini, izjavila je Milena Pačić čiji su se džemovi od jagoda i marelica prodavali munjevitom brzinom. Osnivačica brenda densa.hr Azra Ćatić, koja se bavi izradom antialergijske i kvalitetne posteljine, peshtemala i ručnika smatra da sudjelovanje na PAR Gradini znanja otvara mogućnosti za nove suradnje te je idealna prilika da upozna ostale riječke poduzetnice. Jedna od njih svakako je i Doris Janković, kreativna vlasnica obrta DOR JAN FELT koja izrađuje različite proizvode od vune i time želi pokazati koliko je to ustvari podcijenjen materijal.

– U asortimanu imam sve što se može napraviti od vune, od haljina, torbica do šešira i omota za rokovnike, izjavila je Janković koja je prošle godine dobila i nagradu PGŽ-a za najbolju inovatoricu. Na Gradini znanja mogli su se dobiti i odgovori na pitanja koja se tiču poreza, otvaranja tvrtki i poslovanja od Anele Bušljete, ovlaštene računovotkinje i vlasnice tvrtke Personela jer je u sklopu manifestacije bila na raspolaganju za sva pitanja.

Edukativni program PAR Gradine znanja obuhvatio je predavanja Luke Cetine iz riječkog SILOS-a s temom socijalnog poduzetništva, Tine Matovine, stručnjakinje za upravljanje EU projektima koja je održala predavanje o upravljanju vremenom, te Damjana Miletića, voditelja Gastro akademije pod temom „Bonton i kultura stola“. Također, Sanja Markušić, vlasnica Anti Aging Centra Markušić završila je ciklus predavanja s temom uljepšavanja, točnije objasnila je kako vino može pozitivno utjecati na anti aging.

U sklopu manifestacije, održan je i panel o organizaciji događanja pod nazivom „Eventi moga ♥ grada“ koji je uspješno vodio Anto Ravlić, glavni urednik internetskog portala Tunera.info. Na panelu su sudjelovali Žarko Stilin, direktor marketinške agencije AHA marketing, Marija Mažar, vlasnica Stiluete, Silvija Gerc Vodopija, direktorica marketinga Novog lista, Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednice grada Rijeke, Kristian Benić, voditelj marketinga Gradske knjižnice Rijeka i Martina Frka Milotić, urednica portala Extravagant.

Diskutirali su o pozitivnim i negativnim stranama event menadžmenta, o dugogodišnjim riječkim događanjima poput Riječkog karnevala, a jedan od zaključaka je da se treba maksimalno posvetiti svakom događanju na kojemu se radi.

Za glazbeni doživljaj PAR Gradine znanja zadužene su bile mlade glazbenice riječkog sastava Trio Zetris – Petra Zoretić na saksofonu, Zelda Bašić na gitari i Doris Kršul na cajonu, koje su unijele posebnu atmosferu među okupljene posjetitelje.