FOTO/VIDEO Rijeka je odala počast gradu heroju: Bakljama, povorkom i molitvom u sjećanje na Vukovar

Dvije povorke susrele su se na Mostu hrvatskih branitelja, koji je upravo danas dobio i novo spomen-obilježje s imenima poginulih branitelja s riječkog područja.

Rijeka – Žrtva i tragedija Vukovara, hrvatskog grada heroja, komemorirana je i ove godine i u Rijeci. Trinaestu godinu zaredom Dan sjećanja na Vukovar obilježen je mimohodom i molitvom u organizaciji Zdruga katoličkih skauta Hrvatske u suradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom u Rijeci, Zajednicom udruga Domovinskog rata PGŽ i KN Armada Rijeka.

Tim povodom u Rijeci su danas boravili vukovarski branitelji koji su u društvu predstavnika riječkih navijača položili vijenac kod spomenika poginulim pripadnicima Armade na Kantridi. U večernjim satima krenulo je okupljanje kod murala posvećenog Vukovaru u ulici što nosi ime tog grada heroja, a iz koje je, kao i ranijih godina, krenula povorka prema Delti.

S druge strane grada, na Sušaku, odnosno u Prvoj hrvatskoj sušačkoj gimnaziji održala se svečana akademija na kojoj su svoja svjedočanstva ratnih strahota učenicima prenijeli vukovarski branitelji, a zatim se svi zajedno također uputili prema centru grada.

Dvije povorke susrele su se na Mostu hrvatskih branitelja, koji je upravo danas dobio i novo spomen-obilježje s imenima poginulih branitelja s riječkog područja. Molitvu na mostu predvodio je  Kancelar Riječke nadbiskupije msgr. Nikola Imbrišak, nakon čega su članovi Armade paljenjem baklji odali počast vukovarskoj žrtvi.

Rijeka Je Odala Počast Gradu Heroju: Bakljama, Povorkom I Molitvom U Sjećanje Na Vukovar

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!