[FOTO/VIDEO] Svečano otvoreni novi prostori Glazbenog odjela Osnovne škole u Kastvu

Nove prostorije na adresi Tometići 28/A potpuno su prilagođene potrebama mladih glazbenika. Svaka učionica klavira sada ima sva pianina, a opskrbljena je i školska knjižnica novim notnim materijalom za sve razrede svih instrumenata.

Kastav – Glazbeni odjel OŠ „Milan Brozović“ Kastav od danas je i službeno u novoj zgradi koja se nalazi nedaleko matične škole, javljaju iz Grada Kastva. Potreba za većim prostorom napokon je i realizirana zahvaljujući sinergiji Primorsko-goranske županije i Grada Kastva. Maloj svečanosti nazočili su župan Zlatko Komadina, zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Matej Mostarac, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, ravnateljica kastavske škole Sandra Krpan i voditeljica Glazbenog odjela Tajana Dukić.

-Drago mi je danas biti u novim prostorima „najglazbenije“ osnovne škole u Primorsko-goranskoj županiji. Ovo nije jedini takav odjel, imamo ih gotovo u svim središtima naše županije. Županija se sa zadovoljstvom odazvala pozivu Grada Kastva i pomogla u uređenje ovoga prostora tako da su djeci osigurani dobri uvjeti za bavljenje glazbom i vjerujem da ćemo i dalje ostati jedna od najglazbenijih županija s obzirom na broj učenika koji pohađaju glazbene sate, rekao je župan te dodao da je škola u Kastvu zbog velikog broja učenika prostorno ograničena s redovnim programom i trebalo bi je ili dodatno proširiti ili čak izgraditi novu školu u Rešetarima.

A kako je rekao gradonačelnik Mostarac, Kastav je grad koji raste u svakom pogledu te se zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na brzoj reakciji i pomoći u uređenju novih prostora Glazbenog odjela kojeg pohađa 177 učenika. -Da nije suradnje sa Županijom ne bi ni bilo glazbenog odjela, a danas možemo biti sretni da će se u ovoj zgradi odgajati nove generacije glazbenika, naglasio je Mostarac istaknuvši kako u zgradi postoji i mogućnost proširenja dodatnih učionica što garantira budućnost ove glazbene priče. Prema riječima ravnateljice Sandre Krpan  zahvaljujući sinergiji Grada i Županije novi će prostor podignuti pedagoški standard, a ujedno i prostorno  rasteretiti  školu.

Nove prostorije na adresi Tometići 28/A potpuno su prilagođene potrebama mladih glazbenika. Svaka učionica klavira sada ima sva pianina, a opskrbljena je i školska knjižnica novim notnim materijalom za sve razrede svih instrumenata.

 

Župan Komadina Posjetio Nove Prostore Glazbenog Odjela Osnovne škole U Kastvu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }