FOTO/VIDEO Treba nam tako malo, skoro ništa: Dvije akustare i Urbanov vokal ispunile grad glazbom, nadom i emocijama

Nakon ovog nitko se više neće sjećati gdje je bio 1. veljače, jer tko je 17. travnja doživio ovu Urbanovu priču, sjećat će se na kojoj je autobusnoj stanici ispravio raspjevani bus, koji mu je donio nadu da za njegov grad još ima šanse.

Rijeka – Sve je postalo moguće, a stvari koje su do jučer bile zakrčene birokratskim blokadama, danas jednim migom postaju dostupne. Dokazao je to jučerašnji Urbanov nastup koji nas je podsjetio kako je sve postalo moguće. Jer, zadnjih dvadesetak godina začahurili smo se u nekoj letargiji pritom zaboravivši da se dobra energija i emocija može isporučiti u drugačijoj formi nego što smo navikli. Pa su tako busne stanice zamijenile klubove, a Vojin autobus pretvorio se pokretnu pozornicu na kojem je Damir Urban u pratnji Sandija Bratonje i Luke Tomana održao niz malih svirki.

Kvartovska turneja na kojoj je svaka lokacija odzvanjala s dvije do tri pjesme i tako lagano ‘po voznom redu’. Svirali su se klasici iz sjajne Urbanove karijere koja je započela u kultnom Lauferu, a nastavila se u iznimnom solo aranžmanu i suradnji sa “četvorkom”. Meštar ceremonije bio je izvrsno raspoložen. Dnevna rutina bila je razbijena, od prvog takta na Donjoj Vežici preko preostalih kvartova u kojima su zasvirali. Od pjevušenja pod maskicama do suza na licima prisutne publike. Jer, ovo je moj grad, odavali su njihovi pogledi…

A da je baš ovo ‘moj grad’ dovoljno je bilo nekoliko toplih riječi. Malo nade i ohrabrenja. Pozdrav uperen na 7. kat zametskog nebodera na kojem je cijela familija promatrala ovaj nastup, ulio je nadu da za moj grad ima šanse. Da dvije akustare i vokal, još uvijek imaju moć za upaliti taj žar te da nisu potrebni pusti milijuni i zastavice da bi te netko uvjeravao da je ‘baš to tvoj grad’. Jer, režimske predstave brzo padaju u zaborav. Nakon ovog nitko se više neće sjećati gdje je bio 1. veljače, jer tko je 17. travnja doživio ovu Urbanovu priču, sjećat će se na kojoj je autobusnoj stanici ispravio raspjevani bus, koji mu je donio nadu da za njegov grad još ima šanse.

Urban I Kolege Ispunili Riječke Kvartove Glazbom: Započela Koncertna Turneja Po Cijelom Gradu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }