FOTO/VIDEO Vrhunskom svirkom Oridano Gypsy Jazz Band proslavio deseti rođendan, a program Jazz petkom na Zametu peti

Slavljenici su održali nadahnut nastup baštineći gypsy jazz u maniri čuvenog belgijskog gitarista Djanga Reinhardta. Veliku fotogaleriju i video isječak pogledajte u nastavku teksta…

Rijeka – Dupli jubilej slavio se prošlog petka u Baptističkoj crkvi na Zametu na najvećem gypsy jazz tulumu ove sezone koji je okupio respektabilan broj posjetitelja u ovim korona prilikama. Povod ovoj proslavi bilo je obilježavanje deset godina Oridano Gypsy Jazz Banda te peta godišnjica programa Jazz petkom na Zametu koji je tijekom svog postojanja ugostio vrhunska glazbena imena naše scene.

Slavljenici su održali nadahnut nastup baštineći gypsy jazz u maniri čuvenog belgijskog gitarista Djanga Reinhardta.

Sastav osnovan 2010. u Grožnjanu, čije je ime do danas postalo pojam ovog stila jazz glazbe u Hrvatskoj, čine Orjen Riđanović (lead gitara), Milivoj Majdak (ritam gitara), Aldo Foško (klarinet) ovaj koncert svojim nastupom uveličali su posebni gosti i prijatelji sastava Franjo Stojaković (klarinet) i Vjekoslav Crljen (kontrabas).

Organizator ovog koncertnog serijala Vladimir Matošević nije krio zadovoljstvo rođendanskom proslavom.

– Hvala Kaltenberg Adria, Koryna, Beauty studio Royal Art, Pizzeria Maslina, Hitchtone productions. Također, hvala Lorinu Zoviću na vrhunskom soundu, lightu i pomoći bez koje bi bilo nemoguće organizirati ovakve večeri. Hvala Oridano GJ Band i legendi Orjenu Riđanoviću koji je jedini glazbenik koji i financijski pomaze Jazz petkom. Hvala vjernoj publici koja se pridržavala svih mjera i omogućila da se Jazz petkom održi i u ovakvoj situaciji. Bila je ovo večer dostojna petog rođendana i desetog rođendana Oridano GJ Banda, poručio je Matošević.

Oridano Gypsy Jazz Band Proslavio Deseti Rođendan, A Program Jazz Petkom Na Zametu Peti

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!