[FOTO] Vijećnica Mičić Badurina: Cijena parkiranja kod KBC-a je nehumana. Filipović odgovara da je spreman poboljšati uslugu

Gradska vijećnica Tea Mičić Badurina u upitu Gradu Rijeci iznosi svoj stav da reda na parkiralištu kod KBC-a nema, unatoč tome što se radi o najskupljem parkiranju u gradu.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović kaže da je spreman razgovarati na temu sporne naplate parkiranja u krugu Kliničko bolničkog centra Rijeka ne bi li se poboljšala ova usluga za sve korisnike.
Naime, gradska vijećnica Tea Mičić Badurina poslala je upit Gradu Rijeci, u kojem iznosi svoj stav da reda na tom parkiralištu nema, unatoč tome što se radi o najskupljem parkiranju u gradu.

Ocjenjuje pritom da je cijena od 10 kuna za sat parkiranja u krugu bolnice nehumano i socijalno neosjetljivo, ne uzimajući u obzir raznovrsnost zdravstvenih usluga koje pacijenti obavljaju.

“Naime, nije isto”, smatra gradska ova vijećnica, “ako pacijent dolazi na jednokratni pregled ili zahvat bez pretjerano dugog zadržavanja u bolnici, ako dolazi na hitni trakt ili ako se radi, primjerice, o onkološkom pacijentu koji redovno i svakodnevno unutar mjesec dana dolazi na kemoterapiju ili zračenje i zadržava se u bolnici i po nekoliko sati”.

Mičić Badurina dostavila je i račun za parkirnu kartu jednog onkološkog pacijenta koji je za jedan sat i dvanaest minuta provedenih na parkingu platio 20 kuna.

“Ako se tome pribroji 20 dana trajanja terapije koja dosta često traje i duže ili se treba ići i na zračenje, dolazi se do popriličnog izdatka za budžet onkološkog bolesnika”, tvrdi Mičić Badurina koja podsjeća na to da je 2015. potpisan sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između KBC-a Rijeka, Grada Rijeke, Rijeka plusa i KD-a Autotrolej kojim se trebalo dovesti u red prometovanje u krugu riječkih bolnica.

“S obzirom na to da se otad promijenila uprava KBC-a, kao i čelni čovjek Grada, zanima me možete li kao jedna od sporazumnih strana zatražiti reviziju postojećeg sporazuma s KBC-om kojom bi se preispitali drugi načini uvođenja reda u promet oko bolnice. Ujedno bi se smanjila (ili bar svela na uobičajenu) cijena parkinga koji bi plaćali pacijenti koji dolaze na jednokratne preglede i zadržavaju se u bolnici relativno kratko te u konačnici oslobodili od naplate parkinga teško bolesni onkološki pacijenti”, pitala je gradske vlasti ova gradska vijećnica.

Ostaje za vidjeti je li gradonačelnik samo spreman o ovoj važnoj temi razgovarati ili će ipak poduzeti konkretne korake.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }